Ziua Crucii Roșii Române sărbătorită în Parcul Cetății din Deva

Home Educație Ziua Crucii Roșii Române sărbătorită în Parcul Cetății din Deva
Ziua Crucii Roșii Române sărbătorită în Parcul Cetății din Deva

Cu prilejul aniversării a 143 de activitate umanitară în România, peste 100 de persoane s-au alăturat voluntarilor Crucii Roșii Deva, pentru a marca acest eveniment de o mare însemnătate pentru voluntariatul românesc.

Devenii s-au arătat interesați să cunoască activitățile Crucii Roșii și au primit consultații medicale gratuite din partea voluntarilor cu pregătire medicală care au măsurat tensiunea arterială, glicemia, pulsul, înălțimea și au completat fișe de evidență a măsurătorilor pentru fiecare persoană doritoare.

”Pentru că ne place să oferim zâmbete, am dăruit flori și fructe tuturor persoanelor întâlnite în Parcul Cetății. Copiii au fost încântați de acțiunea noastră: au desenat, au scris mesaje, au fost pictați și au primit cu bucurie baloanele și bomboanele oferite. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături! La mulți ani, Crucea Roșie Română!”, arată voluntarii Crucii Roșii din Deva, într-un comunicat transmis la redacție.

Crucea Roșie Română avea să ia ființă în urmă cu 143 de ani într-o zi de 4 iulie.  Cei care au pus bazele celei mai vechi si prestigioase organizații din România au fost mari personalități ale istoriei române precum prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino, Dr. Carol Davila. Începând din anul 2015, Crucea Roșie Româna o are ca președinte pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României.