Adriana Vasilescu, singurul absolvent din Valea Jiului în Top 10 la BAC din județul Hunedoara

Home Educație Adriana Vasilescu, singurul absolvent din Valea Jiului în Top 10 la BAC din județul Hunedoara
Adriana Vasilescu, singurul absolvent din Valea Jiului în Top 10 la BAC din județul Hunedoara

Un singur absolvent de liceu din Valea Jiului a reușit, anul acesta, să se claseze în topul primilor 10 bacalaureați din județul Hunedoara, după rezultatele parțiale ale examenului de Bacalaureat, care au fost publicate astăzi pe situl Ministerului Educației.

Este vorba despre Adriana A. Vasilescu, de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, care a obținut media 9,93 aceasta fiind pe a șaptea poziție în clasament, dar cu cea de-a treia medie în clasamentul județean al examenului de Bacalaureat, la egalitate cu alți 3 colegi. Adriana Vasilescu este absolventă a secției de Matematică-Informatică a Colegiului Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani. Ea a obținut la Bacalaureat nota 9,80 la Limba Română, nota 10 la Matematică (proba profilului) și nota 10 la Informatică (proba la alegere).

În județul Hunedoara, din cei 2850 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara s-au înscris la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2019, un număr de 1877 au fost declarați admiși, însă numai doi dintre aceștia au obținut media generală 10. Absolvenții de Bacalaurea de nora 10 din județul Hunedoara sunt: Alexandra Maria Pleşa, absolventă a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad – specializarea Filologie, şi Răzvan Vîrtan Nicolae, absolvent al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara – specializarea Matematică-Informatică.

De menționat este faptul că, în clasamentul afișat pe situl oficial al MEN dedicat acestor examene, pe poziția 11 se află o altă elevă eminentă din Valea Jiului. Este vorba despre Oana Elena Cîmpean, absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, secția ”Științe ale naturii”. Oana Elena Cîmpean a finalizat examenul de Bacalaureat cu media generală 9,90 – a cincea medie pe județ.

Felicitări, tuturor absolvenților !

Rezultatele integrale ale examenului de Bacalaureat din județul Hunedoara pot fi consultate la adresa web: http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=22