S-au găsit soluții pentru redeschiderea drumului de acces în Parcul Național Retezat

Home Administrație S-au găsit soluții pentru redeschiderea drumului de acces în Parcul Național Retezat
S-au găsit soluții pentru redeschiderea drumului de acces în Parcul Național Retezat

Așa cum a promis la finalul săptămânii trecute, luni, 8 iulie 2019 administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, însoțit de consilierul județean, Alin Iovănescu, s-a aflat din nou în teren, la barajul Gura Apelor din Masivul Retezat pentru a discuta la fața locului cu factorii de decizie implicați în redeschiderea DJ 685. Astfel, împreună cu reprezentanții Direcției tehnice din cadrul CJ Hunedoara, ai Direcției Silvice, ai Parcului Național Retezat, ai SGA Deva și ai Serviciului Salvamont, s-a luat decizia ca în următoarele două săptămâni, să fie executate lucrările necesare pentru consolidarea drumului, precum și cele de reparații.

„Am venit aici la solicitarea consilierului județean Alin Iovănescu pentru că vrem să deschidem această zonă extrem de atractivă pentru iubitorii muntelui. Am găsit soluțiile tehnice și în cel mult două săptămâni drumul va fi redeschis turiștilor”, a declarat Costel Avram.

Drumul județean 685 a fost închis în urmă cu doi ani, după ce ploile și viiturile i-au deteriorat structura de rezistență pe mai multe porțiuni, Consiliul județean fiind pus în situația de a închide temporar drumul, până la găsirea unor soluții de rezolvare a problemelor apărute.

„Am insistat pentru redeschiderea acestui sector de drum pentru că asta își doresc oamenii care vizitează zona. Pentru ei și pentru dezvoltarea turismului trebuie să ne implicăm”, a la declarat Alin Iovănescu.