Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, reales vicepreședinte al Comisiei INTA

Home Politică Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, reales vicepreședinte al Comisiei INTA
Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, reales vicepreședinte al Comisiei INTA

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a fost reales, miercuri, în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA) a Parlamentului European.

„Realegerea în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional este o onoare, dar în același timp o mare provocare pentru mine. Comerțul global parcurge o perioadă extrem de volatilă și lipsită de predictibilitate. De aceea, INTA va juca un rol extrem de important în deciziile Uniunii Europene”, a declarat Iuliu Winkler la finalul ședinței constitutive a Comisiei INTA.

Deputatul european al UDMR a reiterat faptul că Parlamentul European și UE în ansamblul ei trebuie să se asigure de faptul că globalizarea aduce beneficii tuturor cetățenilor și statelor membre. „Trebuie să ne asigurăm că globalizarea aduce beneficii tuturor și că industriile europene, economia noastră în general, vor beneficia de protecție adecvată în fața concurenței neloiale de pe piețele internaționale. Îmi doresc să contribui la promovarea intereselor IMM-urilor care trebuie să folosească mai bine beneficiile acordurilor comerciale pe care UE le încheie. Comerțul trebuie să fie cu adevărat generator de noi locuri de muncă cu înaltă valoare adăugată. În sfârșit, toate aceste obiective trebuie să se împlinească și pentru statele din Europa Centrală și de Est”, a precizat Winkler.

În cadrul ședinței constitutive, care s-a desfășurat miercuri, în funcția de președinte al Comisiei INTA a fost reales Bernd Lange (Germania, S&D).