Senatorul Cristian Resmeriță mai aduce o veste bună: Se recalculează și pensiile de urmaș în baza Legii 221

Home Economie Senatorul Cristian Resmeriță mai aduce o veste bună: Se recalculează și pensiile de urmaș în baza Legii 221
Senatorul Cristian Resmeriță mai aduce o veste bună: Se recalculează și pensiile de urmaș în baza Legii 221

Beneficiarii de pensie de urmaș după minerii care au lucrat în condiții grele de muncă și care s-au pensionat în perioada anilor 1990-2010, vor avea pensii mărite corespunzător, în baza Legii 221/2018.

Vestea bună este adusă de către senatorul social-democrat Cristian Resmeriță, care spune că în perioada următoare vor începe recalculările și pentru această categorie de pensionari. ”Așa cum am promis, facem dreptate pentru pensionari până la capăt ! Era firesc ca prevederile legislative aplicate foștilor angajați din minerit, care între timp au decedat, să fie aplicate și pentru beneficiarii pensiei de urmaș după aceștia. Este vorba, în cea mai mare parte, de femei, văduve, multe cu copii în întreținere, cărora soțul ieșit la pensie în perioada 1990-2010 le-a decedat după anul 2010. Vestea bună este că și pensiile de urmaș ale acestora urmează să fie recalculate, în baza Legii 221/2018”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că recalcularea pensiilor de urmași pentru persoanele care beneficiază de prevederile Legii 221/2018 va începe în cel mai scurt timp, cel târziu la începutul lunii august.