”Drama” de la conducerea teatrului din Petroșani intră în actul IV

Home Stiri la zi ”Drama” de la conducerea teatrului din Petroșani intră în actul IV
”Drama” de la conducerea teatrului din Petroșani intră în actul IV

Actorul Cosmin Rădescu revine la conducerea Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în baza unei decizii luate marți, 16 iulie 2019 de către instanța de judecată.

Tribunalul Hunedoara a dispus suspendarea mai multor acte administrative emise de Consiliul județean Hunedoara, în ceea ce privește situația de la conducerea instituției de cultură din Valea Jiului. Astfel, instanța a suspendat atât procedura de evaluare anuală a managerului teatrului din Petroșani, Cosmin Rădescu, din luna aprilie 2019, cât și deciziile privind numirea directorului interimar Irina Bodea-Radu, precum și decizia din urma concursului organizat luna aceasta pentru ocuparea funcției vacanțe de director, în care Nicoleta Bolcă fusese declarată câștigătoare și urma să preia conducerea teatrului din Valea Jiului la începutul lunii august.

Deciziile vin ca urmare a contestării în instanță de către Cosmin Rădescu a procesului de evaluare în urma căruia a fost demis de la conducerea teatrului din Petroșani. Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au hotărât că, până la judecarea pe fond a cauzei, toate actele administrative luate de CJH, în subordinea căruia se află Teatrul ”Ion D. Sîrbu”, sunt suspendate.

În aceste condiții, începând de miecuri, 17 iulie 2019, la conducerea Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani revine actorul Cosmin Rădescu. Măsura este valabilă până la finalizarea procesului dintre actorul Cosmin Rădescu și Consiliul județean Hunedoara sau, în cazul în care hotărârea Tribunalului Hunedoara va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, până la pronunțarea unei eventuale alte soluții adoptate de Curte.