Spitalul Județean de Urgență Deva are în dotare ser antiviperin

Home Stiri la zi Spitalul Județean de Urgență Deva are în dotare ser antiviperin
Spitalul Județean de Urgență Deva are în dotare ser antiviperin

Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență în caz de necesitate.

Joi, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a SJU Deva s-a prezentat un pacient minor care a fost tratat de medici după ce, se pare, a fost mușcat de o viperă.

„Pacientul, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 22.30. Având în vedere simptomele, se presupune că a fost mușcat de viperă de un deget, i s-a administrat ser antiviperin și a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii << Louis Țurcanu >> din Timișoara. Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență”, a declarat Delia Băda, manager al SJU Deva.

În cazul unei mușcături de viperă, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin. Efectele unei mușcături de șarpe veninos variază în funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei