Transylvania Downhill readuce cursele mondiale de longboard pe ”pârtia” de la Pasul Vîlcan

Home Stiri la zi Transylvania Downhill readuce cursele mondiale de longboard pe ”pârtia” de la Pasul Vîlcan
Transylvania Downhill readuce cursele mondiale de longboard pe ”pârtia” de la Pasul Vîlcan

Asociația Activ Hunedoara și Devastation Longboard Crew în colaborare cu Primăria Municipiului Vulcan organizează Transylvania Downhill Pasul Vulcan Freeride 2k19 și Transylvania Downhill Pasul Vulcan IDF WQ 2k19. Evenimentele vor avea loc în Pasul Vâlcan, respectiv DJ664, începând cu data de 22 iulie până în 28 iulie.

Astfel, luni, 22 iulie, începe a III-a ediție a concursului Transylvania Downhill Pasul Vulcan Freeride care se va încheia în data de 25, aceasta fiind urmată, în în perioada 26-28 iulie, de a II-a edție a Cupei Mondiale de Longboard din România. Programul competițiilor este de luni până dumincă de la 10.00-13.00 și de la 15.00-18.00.

Concursul are cinci categorii la care participanții s-au putut înscrie, acestea sunt open, woman, junior, masters și luge. La fiecare dintre aceste trei categorii existând trei câștigători. Evenimentele au un total de 130 de participanți de pe toate continentele. Premierea va avea loc duminică de la ora 18.30 în parcarea de la baza gondolei, respectiv zona de agrement a evenimentului.

Participanți au la dispoziție un loc de camping cu dușuri si băi, urcarea traseului cu gondola, mâncare, bar, rampă de skateboard, slack line, balance board și multe altele în zona de agrement a evenimentului. De altfel, tot în parcarea de la baza gondolei este amenajat magazinul Transylvania Downhill unde se comercializează haine și accesorii ale brandului și echipamente pentru longboard. Din partea Kaufland este adus un cort pentru întâlnirea și socializarea participanților, și un event car pentru întreținerea atmosferei.

Porțiunile cele mai periculoase ale traseului au fost deja asigurate de către echipa Transylvania Downhill cu 3000 de baloți de fân, 600 de cauciucuri și 400 de metri de plasă de protecție. Pe parcursul evenimentului vor fi prezente Poliția Locală Vulcan, Echipa Smurd, Jandarmeria și Crucea Roșie pentru a menține pacea, ordinea și siguranța celor prezenți.

Publicul este invitat la eveniment, intrarea în zona de agrement fiind gratuită. Accesul pe partea carosabilă a DJ664 este interzisă între orele mai sus menționate, telegondola funcționând în acest interval orar.