Sfatul Eurodiet / Bucurați-vă de fructele verii!

Home Educație Sfatul Eurodiet / Bucurați-vă de fructele verii!
Sfatul Eurodiet / Bucurați-vă de fructele verii!

Fie că este vorba despre căpșuni, cireșe, vișine, fructe de pădure, caise, pepene galben, pepene roșu, vara este plină de opțiuni răcoritoare și gustoase în ceea ce privește fructele!

Alegeți piața cea mai apropiată de dumneavoastră și cumpărați fructele direct de la producătorii locali.

Evităm astfel:

  • fructele care sunt aduse adesea de la mari distante, sunt culese înainte de a se coace (pentru ca procesul să se “definitiveze” pe drum), fapt care afectează atât gustul și aroma, cât și cantitatea de nutrienți care se pierde de la culegere până la consum. Nu mai menționăm impactul ecologic al transportului acestora – creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, poluare și epuizarea resurselor limitate.
  • fructele sunt crescute forțat în sere și solarii, cu ajutorul chimicalelor și a practicilor agricole care secătuiesc pământul de resursele minerale, traduse în organismul nostru cu creșterea toxinelor și slăbirea organismului.

Așadar, bucurați-vă de fructele verii și asociați-le cu sursa de proteine furnizată de un pumn (închis al mâinii proprii) de fructe oleaginoase (nuci, migdale, caju, etc) sau cu un iaurt sărac în grăsimi pentru a încetini absorbția zaharurilor! Aveți asftel, oricând, la îndemână, o gustare sănătoasă care vă va furniza necesarul de vitamine și energie, oriunde v-ați afla.

Sursa: Eurodiet România