Decizia CJH: Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor va fi revizuit

Home Administrație Decizia CJH: Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor va fi revizuit
Decizia CJH: Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor va fi revizuit

Luni, 22 iulie 2019, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire în vederea revizuirii Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD) în vederea îmbunătățirii activității în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor.

Documentul care va fi realizat de EPMC Consulting SRL din Cluj-Napoca vizează perioada 2019-2025 și va cuprinde investițiile necesare astfel încât țara noastră să atingă țintele și obligațiile asumate în domeniul gestionării deșeurilor. În PJGD se vor identifica cele mai bune soluții din punct de vedere tehnic și economic, raportate la indicatorii de generare a deșeurilor și la sistemul de colectare selectivă.

Administrația județeană a fost reprezentată de președintele Mircea Flaviu Bobora, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, alături de funcționari din cadrul aparatului de specialitate. „Este un pas foarte important pentru îmbunătățirea activității de colectare și gestionare a deșeurilor din județul Hunedoara. Documentul va sta la baza identificării celor mai optime soluții în ceea ce privește viitoarele investiții”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.

La rândul său, administratorul public al județului, Costel Avram, a afirmat că Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor va sta la baza elaborării unor proiecte noi, integrate sau individuale, care să completeze investițiile deja realizate. „A fost o întâlnire în care fiecare parte implicată și-a expus opiniile privind îmbunătățirea activității de gestionare a deșeurilor, o discuție utilă atât pentru firma care va realiza acest plan, cât și pentru cei implicați direct în activitate. În baza acestui plan, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Hunedoara va deveni mai sustenabil și va funcționa în spiritul respectării directivelor aplicabile sectorului deșeuri”, a declarat Costel Avram.

La întâlnire au participat și reprezentanții celor doi operatori de salubritate din județ, cei ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară SMID și ai Agenției de Protecție a Mediului.

Elaborarea planului județean este o obligativitate ce decurge din adoptarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), aprobat prin HG 942/20/12.2017. Prevederile Planului Național trebuie preluate în Planul Județean, astfel încât investițiile care urmează a fi propuse spre finanțare să fie în concordanță cu Planul Național aprobat.