În turul de onoare după Red Bull X-Alps, Toma Coconea a poposit astăzi la sediul din Petroșani al Consiliului județean

Home Stiri la zi În turul de onoare după Red Bull X-Alps, Toma Coconea a poposit astăzi la sediul din Petroșani al Consiliului județean
În turul de onoare după Red Bull X-Alps, Toma Coconea a poposit astăzi la sediul din Petroșani al Consiliului județean

După încă un sezon sportiv de excepție, cu o participare la Red Bull X-Alps unde a reușit să stabilească un nou record mondial de altitudine la zborul cu parapanta (la peste 6000 de metri, deasupra crestelor Alpilor francezi), revenit acasă, Toma Coconea a început un ”turneu” de onoare pentru a le adresa mulțumiri celor care i-au fost alături în acest proiect sportiv de excepție, de la prieteni și suporteri până la sponsori și finanțatori.

Miercuri, 24 iulie 2019, Toma Coconea a ajuns, în periplul său și la Biroul Teritorial din Petroșani al Consiliului județean Hunedoara, pentru a-l reîntâlni pe Costel Avram. ”De domnul Avram mă leagă o prietenie sinceră, dar și o obligație de onoare. Anul acesta, cu puțin timp înainte de startul cursei Red Bull X-Alps, am pierdut un sponsor important (Mercedes – n.r.) și am avut chiar emoții mari în legătură cu posibilitatea de a putea face deplasarea la această competiție. L-am întâlnit într-o zi pe Costel Avram în Parâng, i-am vorbit despre acest lucru și mi-a spus că va găsi o soluție pentru mine, solicitându-mi să-l caut la Consiliul județean Hunedoara înainte de a pleca spre Salzburg. Așa am făcut pentru că știu că domnul Avram este un om al faptelor, nu al vorbelor. Am primit din partea domniei sale finanțarea de care mai aveam nevoie și care mi-a dat avântul necesar pentru a duce mai departe prezența României la această competiție mondială de la care nu am lipsit niciodată. Am venit astăzi să-i mulțumesc, o dată pentru ceea ce a făcut pentru mine și încă o dată pentru ceea ce văd că, din poziția publică pe care o deține, face pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului, prin modernizarea drumului de acces în stațiunea Parâng”, a declarat Toma Coconea.

Acesta i-a oferit lui Costel Avram, în semn de apreciere și de mulțumire pentru sprijinul primit, o fotografie cu autograf, realizată împreună cu echipa sa, înainte de plecarea spre cea de-a IX-a ediție Red Bull X-Alps.

Și Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, s-a declarat emoționat de gestul lui Toma Coconea. ”Am avut astăzi parte de o frumoasă surpriză, în cadrul programului de audiențe de la Biroul teritorial de la Petroșani al Consiliului Județean. Aceasta mi-a fost făcută de Tomi Coconea, temerarul nostru sportiv care a venit, așa cum a promis, să ne povestească despre ultima sa ispravă de la competiția mondială Red Bull X-Alps. Recunosc că am fost onorat de faptul că Tomi le-a vorbit jurnaliștilor din Valea Jiului, prezenți la întâlnirea noastră, despre sprinjinul pe care am putut să i-l dau pentru a-și duce la îndeplinire și anul acesta proiectul său sportiv de suflet, așa cum am fost onorat de fotografia cu autograf pe care am primit-o din partea sa. În același timp, recunosc că mi-au căzut și mai bine cuvintele frumoase ale lui Tomi Coconea despre investițiile pe care Consiliul județean le face la drumul de acces spre stațiunea Parâng care, venind chiar din partea unui om al muntelui Parâng, sunt cu atât mai valoroase. Pentru toate acestea, pentru frumoasa surpriză de astăzi și pentru tot ceea ce reprezinți pentru județul nostru și pentru România, îți mulțumesc la rândul meu, prietene Tomi Coconea”, a spus Costel Avram.

Pentru sportivul din Petroșani care a reprezentat România la cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, seria mulțumirilor nu se oprește doar la Costel Avram. Toma Coconea spune că toți finanțatorii, toți suporterii și mai ales întreaga echipă au jucat un rol foarte important în prezența și evoluția sa la această competiție și fiecare în parte merită mulțumiri din partea sa.