Noi reglementări privind valabilitatea fișelor medicale pentru permisul de conducere auto

Home Stiri la zi Noi reglementări privind valabilitatea fișelor medicale pentru permisul de conducere auto
Noi reglementări privind valabilitatea fișelor medicale pentru permisul de conducere auto

Instituția Prefectului județului Hunedoara informează că au fost adoptate o serie de noi reglementări privind valabilitatea fișelor medicale pentru solicitanţii permisului de conducere auto şi pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului de conducere auto.

În acest sens, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara anunță că, În Monitorul Oficial nr. 582 din 16 iulie 2019 s-a publicat Ordinul Ministerului Sănătății (OMS) nr. 1049/2019 privind modificarea OMS nr. 1.162 din 31.08.2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Prin acest ordin a fost modificat modelul și termenul de valabilitate al fișelor medicale pentru solicitanţii permisului de conducere auto şi pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului de conducere auto. Astfel, valabilitatea acestora este de 6 luni de la data emiterii de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.