Primarul Devei, Florin Oancea a fost ales vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România

Home Stiri la zi Primarul Devei, Florin Oancea a fost ales vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România
Primarul Devei, Florin Oancea a fost ales vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea a fost desemnat în calitate de vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România. Acesta apreciază că, prin alegerea sa în această onorantă funcție, Deva primește recunoașterea pe care o merită.

”Le mulțumesc colegilor, primari de municipii din întreaga țară, pentru susținere și pentru că au apreciat munca pe care am depus-o iar pe deveni îi asigur că voi susține interesele și dorințele lor și în această nouă calitate. Adresez public mulțumiri speciale pentru susținere domnului Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea, un prieten al Devei și al devenilor”, a declarat primarul Florin Oancea.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), înfiinţată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR reprezintă interesele membrilor pe plan intern şi international, stimulează şi sprijină iniţiativele şi acţiunile municipiilor, oferă consultanță și susţine eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene.

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.