Răzvan Stoica și Andreea Stoica în concert extraordinar Stradivarius, la Deva și Hunedoara

Home Cultură Răzvan Stoica și Andreea Stoica în concert extraordinar Stradivarius, la Deva și Hunedoara
Răzvan Stoica și Andreea Stoica în concert extraordinar Stradivarius, la Deva și Hunedoara

Cea de-a treia  editie a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle  va avea loc intre       4 si 7 august 2019. Festivalul ii are ca invitati permanenti pe Razvan Stoica ,alaturi de vioara Stradivarius  „The Queen”,  Andreea Stoica, pianista si Mozart Philharmonia Orchestra.

Pentru aceasta editie, organizatorii Festivalului , Simona si Alexandru Robert Dobondi au pregatit  cateva noutati melomanilor care vor participa la cele patru seri de concerte.

In premiera, pe 4 august, publicul meloman este asteptat in Cetatea Regala a Devei, mai precis in Foisorul de pe Cetate, incepand cu ora 21.00, cu un Concert exceptional Stradivarius , sustinut de violonistul Razvan Stoica si pianista Andreea Stoica. In cadrul acestui Concert , va fi lansat si ultimul album al artistului , intitulat : “Instinct”. Accesul publicului pe Cetate se va face cu Telecabina, cu sprijinul Primariei Deva, in baza biletului la Concert.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Castelul Corvinilor din Hunedoara gazduieste o regina: Queen Stradivarius in mainile fermecate ale unui rege al viorii – Razvan Stoica. Regina vine insotita in acest an de un print – pianul Bosendorfer Concert Grand 280 VC , cu un sunet de o calitate impecabila si o silueta de o eleganta nobila.

Veti avea ocazia sa ascultati recitalurile exceptionale a doi Maestrii ai pianului: Andreea Stoica si Marian Petrescu– detinator al Premiului Grammy. Astfel, pe 5 august, Stradivarius Music Nights by the Castle, editia a III -a se va  deschide cu  un Recital Extraordinar de pian sustinut de pianista Andreea Stoica. Aceasta va interpreta lucrari de: L.V.Beethoven, B.Kosak, F.Chopin, F.Mendelssohn, S.Rahmaninov.

Andreea Stoica  a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani. La șase ani a fost acceptată la Colegiul Național de Muzică  „George Enescu”,  în București, prima în clasa de pian, fiind considerată copil minune. La vârsta de 12 ani și-a făcut debutul ca solistă  alături de ”Orchestra București”. După debut, a fost implicată în multe turnee și recitaluri în întreaga Europă și în Japonia. A urmat cursuri masterale  alături de pianiști de top din lume. Andreea și-a finalizat studiile la Universitatea de Muzică din București în 1999, iar apoi la Conservatorul Regal din Amsterdam.Evolueaza ca prim solist pianist pe scenele din intreaga lume, criticii muzicali spunand ca are muzicalitate, sensibilitate si o tehnica desavarsita

In 6 august, melomanii hunedoreni vor avea ocazia sa-l reasculte pe Maestrul Marian Petrescu, detinator al unui premiu Grammy in cadrul concertului intitulat : Jazz Improvisation of Classical pearls. Supranumit « Horowitz al pianului în jazz » de către marele pianist şi compozitor francez Martial Solal,

Marian Petrescu  a obţinut prestigiosul trofeu în 2010, pentru aranjamentul muzical al piesei „West Side Story Medley” de Bill Cunliffe, piesă ce figurează pe albumul său scos în 2009 cu trupa Resonance. Maestrul Marian Petrescu va fi acompaniat de aceasta data de contrabasistul Mihai Petrescu side percutionistul Hietala Mika Pasi Olavi. Lucrari de : S.Rahmaninov, J.Brahms , P.I.Ceaikovski, E.Grieg, W.A. Mozart, G.Gershwin Ultima seara de a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle  va fi regala .

Pe 7 august pe scena Festivalului vor urca Razvan Stoica , considerat a fi unul din cei mai mari violonisti ai lumii, cu a sa Queen Stradivarius si Mozart Philharmonia Hamburg. Vor fi interpretate: Concertul pentru pian No.23 K 488 de W.A.Mozart si Concertul pentru vioara No.1 de N.Paganini. Dirijor: Tiberiu Oprea Solisti: Andreea Stoica –pian si Razvan Stoica- vioara. Razvan Stoica are o activitate artistica diversa pentru care este apreciat in Europa, Asia dar si in SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar „Strad Style” si compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergura din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franta, si colaboreaza cu dirijori de renume.

Vioara Stradivarius „The Queen” a apartinut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst. Cei care asculta vioara Stradivarius „The Queen” in concert marturisesc o experienta speciala sub aura celor trei violonisti de exceptie, Ernst, Paganini, Stoica.

Bilete se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului Deva si Centrul de Informare Turistica Hunedoara . Pret : 50 lei/ spectacol.

Organizator: Simona si Alexandru Robert Dobondi – Euromed Development