Trei zile de spectacol la Vulcan, în avanpremiera Zilei Minerilor

Home Cultură Trei zile de spectacol la Vulcan, în avanpremiera Zilei Minerilor
Trei zile de spectacol la Vulcan, în avanpremiera Zilei Minerilor

Pentru că, dincolo de semnificația istorică a evenimentelor din 1929 și 1977, Ziua Minerului reprezintă și o sărbătoare a minerilor din Valea Jiului, în avanpremiera festivităților și ceremoniilor care vor marca acest eveniment în toată Valea Jiului, la Vulcan va avea loc și un spectacol de muzică populară și ușoară, care se va derula, în perioada 2-4 august în centrul localității, pe Bulavardul Mihai Viteazu.

Este vorba despre un spectacol dedicat marcării Zilei Minerului care va aduce pe scenă o seamă de artiști precum: Tinu Vereșezan, Gabi Nicolae și Grupul Color (vineri, 2 august), Suzana Toader & Felician Nicola, Luke, Andrei Popa (sâmbătă, 3 august), Andrada & Marinică Paul, Leo Cosma & Virtuoșii Văii Jiului, Teodora Filip & Dorin Bitea și Ansamblul ”Jienii Petroșaniului” (duminică, 4 august).

Organizatorii precizează că evenimentul va fi deschis de fanfara Vulcanului, care va interpreta vechi cântece minerești. De asemenea, pe scena de la Vulcan, în deschiderea celor trei zile de concerte, vor urca și tinere talente ale muzicii și dansului din regiunea Văii Jiului. Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, în perioada 2-4 august, circulația rutieră pe Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan va fi restricționată, pe tronsonul cuprins între sensurile giratorii de la Primărie, respectiv de la magazinul Profi.

Tot la Vulcan, Ziua Minerului va fi marcată și pe 6 august, prin desfășurarea unor ceremonii la monumentul Minerului din centrul municipiului Vulcan (zona Poștei), respectiv la troița eroilor mineri din incinta EM Lupeni.