Cristian Resmeriță: ”Mineritul din Valea Jiului are viitor și toți avem datoria să acționăm în această direcție”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Mineritul din Valea Jiului are viitor și toți avem datoria să acționăm în această direcție”
Cristian Resmeriță: ”Mineritul din Valea Jiului are viitor și toți avem datoria să acționăm în această direcție”

Prezent la evenimentele desfășurate în Valea Jiului, pentru marcarea Zilei Minerului, senatorul PSD Cristian Resmeriță a transmis un mesaj categoric de susținere politică a sectorului minier din această regiune.

Senatorul Cristian Resmeriță spune că minerii din Valea Jiului au nevoie, din partea factorilor decidenți din zona politică, atât de respectul cuvenit pentru momentele istorice importante cât mai ales de acțiuni concrete prin care activitatea de extracție a cărbunelui să aibă continuitate. ”Orice s-ar spune, România are încă nevoie de cărbune și noi avem aici, în Valea Jiului, rezervele de cărbune necesare pentru a asigura funcționarea în siguranță a sistemului energetic național. Trebuie doar să găsim acele soluții prin care să le oferim minerilor noștri condițiile necesare pentru a scoate din subteran cărbunele în condiții de siguranță”, a spus senatorul Resmeriță.

Acesta a apreciat că însăși prezența în acest an, la manifestările organizate de Ziua Minerului, la Lupeni, Vulcan și Petroșani, a unor importanți oameni politici reprezentând întregul spectru politic este o garanție privind susținerea mineritului. De altfel, senatorul Resmeriță a dat asigurări că Lonea, va continua iar conducerile celor două societăți, Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Națională de Închideri Mine, vor avea tot sprijinul politic pentru ași putea desfășura activitatea. ”În 1929, la Lupeni au murit oameni pentru ca noi să avem un viitor. Este foarte important ca, în momentul de față, toți factorii de decizie care au fost prezenți aici aici să înțeleagă că noi, cei din Valea Jiului, avem nevoie de acțiune din partea dânșilor. Sunt convins că toți oamenii cu forță care au fost prezenți de Ziua Minerului, să facă lucruri bune și frumoase pentru Valea Jiului. Eu îmi doresc foarte mult ca activitatea minieră să continue și am făcut câteva demersuri cred eu elocvente în această direcție. Vă pot spune că activitatea minieră de la Mina Lupeni și de la Mina Lonea va continua. Sper ca cei de la SNIM și de la Complexul Energetic Hunedoara să aibă inteligența pentru a face lucrurile să meargă mai departe pentru că beneficiază de tot sprijinul politic pe care-l au la ora actuală”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În același context, senatorul PSD arată că, în perioada imediat următoare, vor avea loc și o serie de noi angajări pentru activitatea minieră din cadrul CEH.