S-a dat startul înscrierilor la Campionatul National Enduro MTB de la Straja

Home Reportaj S-a dat startul înscrierilor la Campionatul National Enduro MTB de la Straja
S-a dat startul înscrierilor la Campionatul National Enduro MTB de la Straja

Stațiunea turistică Straja Lupeni va găzdui, în perioada 24-25 august 2019, o nouă ediție a concursului ”Straja Enduro”, care se va desfășura într-un format tip raliu care cuprinde 4 probe speciale, cronometrate. Pe lângă traseele Lupilor și Baloo, deja consacrate, se vor adăuga două noi poteci, în zona superioară a stațiunii cu Startul de pe vârful Mutu. În general, potecile pe care se va desfășura concursul sunt de coborâre, dar au și segmente de urcuș. Sâmbătă, 24 august, va fi o zi dedicată recunoașterii traseelor, iar în dimineața zilei de 25 august se va derula competiția propriu-zisă.

Organizatorii, Asociația Noi Orizonturi Lupeni, compania E-Distribuție Banat și Primăria Municipiului Lupeni precizează că pentru prima data în Romania, Campionatul National MTB Enduro (CN) este organizat ca etapă distinctă și nu face parte din seria Cupei Naționale Enduro. Campionatul Național de Ciclism este organizat de Federația Română de Ciclism în parteneriat cu un club sportiv afiliat, dar nu există o legătura directă între Campionatul Național și etapele de Cupă Națională Enduro (CNE). Totuși, explică organizatorii, se aplică regulamentul specific CNE iar sistemul de punctaj din CNE este folosit ca bază pentru a stabili ordinea valorică a sportivilor.

Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaților de ciclism montan și este organizată de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociația Bike Attack Reșița, Federația Română de Ciclism și Asociația pentru Dezvoltarea Mountain Biking-ului din România.

Startul general al concursului va fi în zona Terasei Montana din stațiunea Straja, unde va avea loc și premierea după concurs. Numărul maxim de participanți la start este de 150 de persoane. Concurenții vor fi împărțiți pe categoriile:

  • Hobby (nu necesită licență FRC),
  • Feminin;
  • Juniori:15 – 18 ani;
  • Masculin: 19-29 ani;
  • Masculin: 30 – 39 ani;
  • Masculin 40+ (toate aceste categorii necesită licență).

Participanții cu vârsta sub 18 ani beneficiază de înscriere GRATUITĂ la acest concurs. Termenul limită pentru înscriere este joi 22 august ora 20. Înscrierile pentru Campionatul Național Straja Enduro sunt deschise on line și se pot face accesând linkul următor: http://cnenduro.ro/inscriere/