Sfârșit de vară pe ritmuri de jazz la ”Deva Jazz Festival 2019”

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva organizează a doua ediţie a festivalului de jazz în aer liber ”Deva Jazz festival”, care va avea loc în zilele de 30 august, 31 august și 1 septembrie 2019, începând cu ora 19:00, în Parcul Cetății din Deva.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii acestui gen de muzică au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură line-up-ul ediției: PAPERJAM (RO), JANET EVRA TRIO (SUA), LETECKI PEKINEZERI (MK), MONSTEIN ENSEMBLE (CH), THE GAMBLERS – SREMSKA MITROVICA – (SRB), BLUE NOISE (RO), SORIN ZLAT QUINTET(RO), STEEL JAZZ QUARTET&NISTOR PURCARIU (RO), fiind doar câteva dintre numele care țin ”capul de afiș” al evenimentului.

Momentul de vârf al festivalului este asigurat de către MARTHA HIGH & THE SOUL COOKERS (SUA). „Regina muzicii soul”, Martha High realizează o adevărată călătorie de explorare a moștenirii muzicale, împreună cu The Soul Cookers!

Directorul Deva Jazz Festival, Cristian Răcășan afirmă că a pregătit o mulţime de surprize şi noutăţi pentru iubitorii de jazz şi nu numai. Astfel,evenimentul este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: vibrafon, tobe, percuții, claviaturi sau chitară, în fiecare zi a festivalului, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva.

Participanţii la festival vor avea ocazia să cunoască o parte din creația artiștilor vizuali, membrii ai Asociației Artiștilor Fotografi din Județul Hunedoara. Ei expun în aer liber peste 40 de lucrări de fotografie de mari dimensiuni, cu teme diferite, care vizează în special Deva și Cetatea Devei.

O noutate a celei de a doua ediții este lansarea cărţii „Nostimade muzicale” – poveşti culese de muzicianul de jazz, Johnny Bota, de la Bega Blues Band, din care amatorii pot afla ce șotii și glume au făcut jazz-manii de-a lungul timpului.

Momentul „Jazz și sculptură” – o expoziţie cu lucrări ale artiștilor vizuali Ioan Șeu și Decebal Crăciun de la UAP România face din festival un eveniment cultural de excepție.

Alte momente de excepţie din cadrul ”Deva Jazz festival 2019” sunt:
Concertul matinal ce va avea loc în fiecare dimineață a manifestării de la ora 11:00 va fi asigurat de către vibrafonistul Nistor Purcariu (Giovani) și Mihai Alexandru la tobe.
Târgul de viniluri – „Vinil Mania” un moment inedit care se adresează iubitorilor de muzică înregistrată pe suport de vinil.
* Proiectul „Alin Gheju Quartet”. Grupul se va deplasa în diferite locații atât în Deva cât și în Hunedoara și va susține mini-concerte de jazz pentru a atrage atenția publicului către Deva Jazz Festival.

Participanţii la festival vor putea câştiga în fiecare seară, faimosul tricou al evenimentului.

Organizatorii Deva Jazz Festival sunt sprijiniţi de un grup de elevi de la Colegiul Național „Decebal” Deva, vorbitori de engleză, germană, maghiară şi care vor fi de un real folos pentru a comunica şi a ghida artiștii.

Accesul la Deva Jazz Festival este liber!