Pianistul petroșenean Radu Torok, la ”masterclasses” în Brașov, cu Eduard Kunz

Home Cultură Pianistul petroșenean Radu Torok, la ”masterclasses” în Brașov, cu Eduard Kunz
Pianistul petroșenean Radu Torok, la ”masterclasses” în Brașov, cu Eduard Kunz

Unul dintre cei mai apreciați tineri muzicieni din Valea Jiului, pianistul Radu Torok, elev al Secției de Muzică din cadrul Școlii Gimnaziale I. G. Duca din Petroșani, a avut de curând onoarea de a participa la un ”masterclasses” organizat în această vară, la Brașov,  cu unul dintre cei mai buni pianiști ai lumi: Eduard Kunz.

Potrivit unei informări făcute de Asociația ”Fabrica de pian” de la Petroșani, Radu Torok, deși are doar 12 ani, este unul dintre cei mai talentați pianiști din regiune și formează un duo elev/profesor fantastic alături de profesorul său, Camelia Ilina. ”Radu este unul dintre cei mai promițători pianiști ai României și ne reprezintă cu mândrie comunitatea Văii Jiului la toate concursurile naționale, internaționale și olimpiadele la care participă, întorcându-se de fiecare dată cu premii către școală și profesorul care-l formează”, arată cei de la Asociația Fabrica de pian.

Kunz Summer Academy este probabil cel mai interesant masterclass de pian care are loc în România la ora actuală. Acesta este un curs care se adresează în primul rând tinerilor pianiști din România, aflați în căutare de repere și valori incontestabile în drumul lor spre afirmare, selectați din rândul celor mai talentați tineri artiști de la școlile de profil din întreaga țară.

Iar în ceea ce-l privește pe micul pianist din Valea Jiului, se pare că acesta deja și-a găsit un drum în această direcție, confirmat și la cursul de la Brașov, alături de maestrul Eduard Kunz. Felicitări, Radu Torok!