Invitație la Festivalul Pădurenilor ”Drăgan Muntean”

Home Cultură Invitație la Festivalul Pădurenilor ”Drăgan Muntean”
Invitație la Festivalul Pădurenilor ”Drăgan Muntean”

Fondat cu 39 de ani în urmă de îndrăgitul rapsod popular Drăgan Muntean, Festivalul folcloric al Pădurenilor de la Poienița Voinii (locul de baștină al regretatului artist) își continuă tradiția și îi așteaptă și anul acesta pe iubitorii de folclor, sâmbătă, 24 august și duminică, 25 august pe Dealul Cornetului și frumosul Ținut al Pădurenilor Hunedoarei.

Evenimentul este organizat de Consiliul județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Primăria și Consiliul local al comunei Bunila, Primăria și Consiliul local al orașului Ghelari. Organizatorii au pregătit două zile de folclor autentic, de cea mai bună calitate, în care toți cei care vor alege să urce pentru acest eveniment în Ținutul Pădurenilor lui Drăgan Muntean, vor avea ocazia să participe, în prima zi, la o Nedeie Pădurenească, iar în cea de-a doua zi de festival, la un adevărat regal de muzică populară.

Potrviit programului anunțat de organizatori, sâmbătă, 24 august 2019, de la ora 18,00 pe Dealul Cornetului din Poienița Voinii va avea loc Nedeia Pădurenească, în cadrul căreia vor concerta Oana, Raluca și Adrian Stanca, acompaniați de formația condusă de Doru Țăranu. Spectacolul va fi urmat de un foc de tabără și un foc de artificii.

Duminică, 25 august 2019, de la ora 12,30 pe scena Festivalului Pădurenilor ”Drăgan Muntean” vor urca nume îndrăgite ale folclorului românesc, precum: Vasile Conea, Alexandru Pugna, Nicu Novac, Bogdan Toma, Ana Almășana Ciontea, Bogdan Firu, Ovidiu Olari, Alisa Toma, Ana Anuțoiu, Alin Ienciu, Carmen Muntean, Adelina Gagea, Lavinia Zselnyan, Vlad Lință, Mara Andraș, Cătălina Furdui. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat, ca de fiecare dată, de Orchestra Ansamblului folcloric profesionist ”Drăgan Muntean” condus de prof. Gheorghe Câlțea.

Spectacolul artistic de duminică va fi precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica Ortodoxă din satul Poienița Poinii (de la ora 9,00) și de o vizită la Casa Memorială ”Drăgan Muntean” (de la ora 11,30). Participarea publicului la acest eveniment este liberă și binevenită.