Ambasadorii Israelului și SUA sunt așteptați la Straja

Home Stiri la zi Ambasadorii Israelului și SUA sunt așteptați la Straja

Excelența Sa David Saranga – ambasadorul statului Israel în România și Excelența Sa Hans Klemm – ambasadorul Statelor Unite ale Americii sunt așteptați, la finalul acestei săptămâni, în stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni, unde va avea loc prima ediție a Campionatului Național de Mountain-Bike.

Aceștia și-au anunțat participarea la acest eveniment având în vedere că printre organizatori se numără și americanul Dana Bates, unul dintre promotorii turismului sportiv din această zonă și inițiator al proiectului prin care Valea Jiului ar putea avea cel mai mare traseu de cicloturism montan din România.

Chiar dacă vizita celor doi diplomați nu are un caracter oficial, aceștia urmează să aibă însă și o întâlnire cu oficialitățile din municipiul Lupeni, iar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță își pune mari speranțe în efectele acestei întrevederi. ”Vorbim despre doi diplomați cu influență mare la nivel internațional și noi credem că dumnealor pot să ne fie de un real și important sprijin în atragerea unor investitori puternici, care să vină să investească în stațiunea Straja. Vom căuta ca, în aceste trei zile în care vor fi gazde ale ambasadorilor Israelului și SUA, să le putem prezenta stațiunea noastră, oportunitățile pe care aceasta le deschide pentru investitori și, bineînțeles, facilitățile pe care administrația locale le poate oferi celor care vin să investească aici”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În altă ordine de idei, prezența celor doi diplomați la Campionatul Mondial de Mountain Bike de la Straja este în măsură să confere acestui eveniment sportiv organizat în premieră în țara noastră și o importantă carte de vizită.