Tabără națională de excelență în județul Hunedoara

Home Educație Tabără națională de excelență în județul Hunedoara
Tabără națională de excelență în județul Hunedoara

La Centrul de Agrement Căprioara din municipiul Deva a avut loc marți, 27 august, deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a TABEREI NAȚIONALE DE EXCELENȚĂ, găzduită de județul Huneodara, care are loc în perioada 26 – 31 august 2019.

Tabăra este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriile Municipiilor Deva și Hunedoara. Aceasta face parte din Programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și își propune să răsplătească rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de cei mai buni liceeni din țară, precum și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru acești tineri.

La eveniment au participat prof. Mate Marta – Inspector Școlar General Adjunct, Dorel Bretean – Subprefectul Județului Hunedoara, Sorin Vasilescu – Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Pogocsán Ferdinand – Viceprimarul Municipiului Deva, Széll Lőrincz – Directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și Dan Terteci – inițiatorul taberei.

 

 

 

Participanții sunt cei mai buni elevi de liceu din 30 de județe și câte un profesor însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare.

 

Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice și culturale ale județului, activități de educație nonformală și distractive.