Controale inopinate ale noului director medical al SJU Deva în secțiile spitalului

Home Stiri la zi Controale inopinate ale noului director medical al SJU Deva în secțiile spitalului
Controale inopinate ale noului director medical al SJU Deva în secțiile spitalului

Funcționarea corespunzătoare a secțiilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva și garantarea calității serviciilor medicale oferite pacienților sunt prioritățile noului director medical interimar al unității, dr. Lucia Moga.

Cu o experiență de 30 de ani în medicina de urgență, noul director medical și-a propus să ia pulsul activității personalului medical încă din primele zile de activitate. Astfel, în aceste zile, dr. Lucia Moga a efectuat controale inopinate la trei dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență: Psihiatrie, Dermatologie și Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Potrivit directorului medical, cele mai grave nereguli au fost depistate la secțiile de Dermatologie și UPU, iar măsurile urgente nu s-au lăsat așteptate. „La secția de Dermatologie am efectuat un control și am depistat nereguli legate de curățenie, depozitarea necorespunzătoare a materialelor de curățenie și a medicamentelor, situație în care tot personalul aflat pe tură în momentul respectiv a fost sancționat cu avertisment, inclusiv asistenta șefă. La UPU am depistat probleme legate de timpii de așteptare și de curățenie. Și aici, personalul responsabil va fi sancționat”, a declarat dr. Lucia Moga.

Directorul medical interimar spune că, la Unitatea de Primiri Urgențe, personalul medical va va primi un tabel cu timpii de așteptare pentru toate cele patru coduri în baza cărora se face prioritizarea consultațiilor. „Cine nu va respecta timpii stabiliți, va fi sancționat. Nu este normal ca, de exemplu, un pacient cardiac să nu beneficieze de un consult de specialitate în cel mai scurt timp. Am 30 de ani de experiență în medicina de urgență și știu cum trebuie să funcționeze o astfel de secție. Controalele vor continua și mâine (vineri), dar și săptămâna viitoare, pentru că vreau să văd personal cum funcționează secțiile și să stau de vorbă cu pacienții. Nimeni nu va fi anunțat în legătură cu momentul în care va fi efectuat controlul”, a mai spus directorul medical, dr. Lucian Moga.

Medicul Lucia Moga ocupă funcția de director medical interimar începând cu data de 2 august 2019, pentru o perioadă de maximum 6 luni.