Apa Serv derulează o campanie generală de verificare a sistemului de apă și canalizare pe care-l operează

Home Economie Apa Serv derulează o campanie generală de verificare a sistemului de apă și canalizare pe care-l operează
Apa Serv derulează o campanie generală de verificare a sistemului de apă și canalizare pe care-l operează

Dincolo de lucrările de anvergură care au loc în localitățile Văii Jiului în vederea modernizării rețelelor publice de apă și canalizare, programul de investiții din fonduri europene derulat în prezent de Apa Serv Valea Jiului a permis operatorului regional de apă și canalizare achiziționarea unor utilaje și echipamente moderne, de ultimă generație, cu ajutorul cărora sunt realizate operații de verificare și întreținere a rețelelor.

Noile mașini multifuncționale achiziționate de Apa Serv pot fi văzute zilnic, în acțiune, în toate localitățile din Valea Jiului. Potrivit Șefului Departamentului Exploatare al Apa Serv, ing. Florin Donisa, a fost stabilit chiar și un plan de acțiune al cărui scop este acela de a verifica toate căminele de vizitare și rețelele de apă și canalizare, în vederea detectării problemelor și intervenției rapide pentru soluționarea acestora. ”De ceva vreme, am demarat și o amplă campanie de spălare a rețelelor de canalizare şi detectare a eventualelor cămine care au fost acoperite în urma unor lucrări sau din diverse cauze naturale (surpări, colmatări etc.). Această acţiune se află în plină desfășurare și se realizează în urma unui program bine stabilit. În activitatea pe care o derulăm în acest scop, utilizăm noile echipamente tehnologice pe care le-am achiziționat anul acesta din fondurile europene primite pe POIM. De asemenea, la finalizarea fiecărei operaţiuni se realizează o inspecţie video cu aparatură specializată de ultimă generație. Toate aceste activități au ca scop identificarea problemelor care au apărut sau care pot apărea pe rețelele aflate în administrarea și exploatarea noastră iar, în final, beneficiile sunt atât ale operatorului (prin scăderea costurilor generate de pierderile din rețea) cât mai ales ale beneficiarilor noștri, prin creșterea calității serviciilor pe care le punem la dispoziția acestora”, a declarat Florin Donisa.

Potrivit acestuia, activitățile de acest fel vor continua și în perioada următoare, în toate localitățile din Valea Jiului.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului invită și încurajează cetățenii să semnaleze orice fel de probleme pe care le sesizează în ceea ce privește posibilele avarii la rețelele de apă și canalizare, apelând dispeceratul Apa Serv Valea Jiului. Legătura telefonică cu Dispeceratul S.C. APA SERV V.J. S.A. Petroşani se poate realiza prin reţeaua Romtelecom formând numărul 0254.541.861, reţeaua UPC formând numărul 0354.108.203 sau prin telefonie mobilă formând numerele 0725.167.523. ”Menţionăm că, oricare din cele trei numere sunt formate, printr-un mesaj apelantul e prevenit că toate convorbirile sunt înregistrate, în vederea gestionării eficiente a reclamaţiilor la nivelul societăţii şi îmbunătăţirea serviciilor prestate de societatea noastră. Pentru a continua apelul telefonic este necesară apăsarea tastei 1, după care răspunde inginerul de sistem de la Dispecerat şi preia sesizarea”, a mai informat Florin Donisa, șeful Departamentului Exploatare al Apa Serv Valea Jiului.