Tiberiu Iacob Ridzi: ”Lucrările de modernizare de la Muzeul Mineritului din Petroșani sunt în grafic”

Home Administrație Tiberiu Iacob Ridzi: ”Lucrările de modernizare de la Muzeul Mineritului din Petroșani sunt în grafic”
Tiberiu Iacob Ridzi: ”Lucrările de modernizare de la Muzeul Mineritului din Petroșani sunt în grafic”

Începute din primăvara acestui an, în cadrul unui proiect european accesat de municipalitatea de la Petroșani, lucrările de la Muzeul Mineritului din Petroșani se derulează în conformitate cu graficul stabilit de autoritățile locale de la Petroșani și antreprenorul angajat pentru implementarea acestei importante investiții publice de pe raza municipiului Petroșani.

Stadiul lucrărilor este supravegheat zilnic de managerul de proiect și echipa tehnică din cadrul Primăriei Petroșani, iar periodic șantierul este vizitat și de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care vrea să se asigure că lucrările se derulează în condițiile calitative solicitate și, evident, în graficul stabilit cu firma din Maramureș care le execută. O astfel de vizită a avut loc și la finalul săptămânii trecute. La final, primarul municipiului Petroșani s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor și a precizat că acestea avansează în graficul stabilit. ”La Muzeul Mineritului au început de ceva vreme lucrările de reabilitare pe care le facem în proiectul european pe care am reușit să-l obținem pentru acest obiectiv. Am verificat, așa cum facem periodic, stadiul lucrărilor și ce pot să vă spun este că sunt mulțumit, suntem în grafic și cred că odată ce aceste lucrări vor fi încheiate, acest frumos obiectiv turistic din centrul municipiului Petroșani va fi pus în valoare în mod corespunzător și util atât comunității locale, cât și turiștilor care vor veni în oraș”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul proiectului de la Muzeul Mineritului nu doar clădirea va beneficia de investiții. Aici vor fi recompartimentate sălile de expoziție, vor fi achiziționate exponate noi și va fi realizat un nou sistem expozițional. De altfel, de curând, municipalitatea din Petroșani a demarat o nouă etapă de licitație n cadrul acestui proiect, în urma căreia urmează să fie achiziționat mobilier expozițional nou cu scopul punerii în valoare a obiectelor de știință și tehnică din interiorul clădirii. Nu mai puțin de 400.000 de lei sunt alocați din bugetul proiectul pentru acest segment de investiții.

Muzeul Mineritului din municipiul Petroșani este un obiectiv unic, de acest fel, în România.