Marcaje rutiere noi și semafor nou la Petroșani, în zona Școlii IG Duca

Home Administrație Marcaje rutiere noi și semafor nou la Petroșani, în zona Școlii IG Duca
Marcaje rutiere noi și semafor nou la Petroșani, în zona Școlii IG Duca

Traficul rutier a fost restricționat astăzi, preț de câteva ore, în centrul municipiului Petroșani, pentru a permite efectuarea noilor marcaje rutiere din intersecția bulevardului 1 decembrie 1918 și str. Șt.O.Iosif, necesare odată cu instalarea unor noi semafoare în imediata vecinătate a Școlii gimnaziale ”IG Duca” (sediul vechi).

Aceasta este cea mai aglomerată trecere de pietoni din localitate, mai ales în perioada anului școlar, iar pentru a fluidiza circulația autoritățile locale de la Petroșani au luat decizia de a monta aici un semafor inteligent, cu buton de comandă. Acesta este primul semafor de acest tip montat la Petroșani, dar reprezentanții administrației locale iau în calcul extinderea acestui sistem de semaforizare, dacă el își va dovedi eficiența în această primă locație în care a fost instalat.

”În dreptul sediului vechi al Școlii gimnaziale IG Duca, în imediata vecinătate a Primăriei, am montat un semafor cu buton pentru pietoni, ca să evităm blocajul în trafic și pentru a avea o mai mare siguranță a pietonilor, în special, a copiilor, având în vedere că aceasta este cea mai intens circulată trecere de pietoni din oraș, dar și o zonă cu trafic auto intens, mai ales la orele dimineții și după-amiaza”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru a fluidiza traficul rutier și pietonal din zona centrală a municipiului Petroșani, principala arteră a fost și marcată corespunzător, iar reprezentanții Administrației Locale și ai Poliției Rutiere îi sfătuiesc pe șoferi și pietoni să circule cu atenție și să respecte întocmai semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere aplicate pe raza municipiului Petroșani.