Ample lucrări de regenerare urbană la Uricani

Home Administrație Ample lucrări de regenerare urbană la Uricani
Ample lucrări de regenerare urbană la Uricani

Zona din fața blocului 13 din orașul Uricani a intrat, zilele acestea, într-o amplă etapă de modernizare. Lucrările sunt executate în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene, prin care autoritățile locale și-au propus să realizeze regenerarea urbană a falezei Jiului de vest, între cele două poduri care mărginesc orașul nou. Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că în acest proiect a fost inclusă și modernizarea platoului din zona blocului 13, care va deveni, după finalizarea lucrărilor, un alt pol de interes pentru localnici, dar și pentru turiști, mai ales că în această zonă funcționează și Centrul de Informații Turistice din orașul Uricani.

”Am început în aceste zile lucrările de reamenajare a întregii zone a platoului din fața blocului 13. Pentru început s-a descopertat terenul și se execută săpături pentru infrastructura noii rețele de iluminat stradal pe care ne propunem să o configurăm aici. Alte săpături vizează introducerea rețelei de apă pentru instalația de aspersoare automatizate care va funcționa aici pentru întreținerea spațiului verde. De altfel, spațiul verde va predomina această zonă, în proporție de peste 90%. Aceasta va fi completată cu alei pietonale, iluminat stradal ornamental, mobilier stradal ș.a.m.d.. După finalizarea lucrărilor, întreaga zonă va fi fi regenerată. Noi credem că această zonă va deveni încă un centru de interes pentru cetățeni”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani. 

Proiectul privind regenerarea urbană a falezei Jiului și platoului din fața blocului 13 este cel mai mare proiect de investiții din fonduri europene, aflat în prezent în derulare pe raza orașului Uricani.