Investiții noi de 200 de miliarde pentru Spitalul Municipal Lupeni

Home Administrație Investiții noi de 200 de miliarde pentru Spitalul Municipal Lupeni
Investiții noi de 200 de miliarde pentru Spitalul Municipal Lupeni

Modernizarea infrastructurii din sănătate este una din temele de interes permanent și pentru autoritățile locale din municipiul Lupeni. Aici, în ultimii ani, s-au făcut o serie de investiții în reabilitarea clădirii Spitalului Municipal Lupeni și, mai ales, în achiziția de echipamente și apartură medicală de ultimă generație, atât din fonduri locale sau guvernamentale, cât mai ales din fonduri europene.

Chiar și așa, primarul municipiului Lupeni Lucian Resmeriță apreciază că încă mai este nevoie de investiții pentru ca unitatea medicală din Lupeni să corespundă tuturor cerințelor. ”Ne dorim ca Spitalul din municipiul Lupeni să fie unul frumos și util cetățenilor, să fie curat, să aibă circuite corespunzătoare normativelor europene în materie, ne dorim să aibă saloane moderne și cabinete medicale dotate la cel mai înalt nivel, pentru că ne dorim ca serviciile medicale de care beneficiază aici cetățenii municipiului Lupeni să fie unele de cel mai înalt nivel”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Un amplu proiect de fonduri europene accesat de municipalitatea din Lupeni în anii anteriori, a permis administrației din Lupeni să modernizeze infrastructura de la Ambulatoriul din Lupeni, zona de Urgențe a Spitalului și achiziția de echipamente medicale ultramoderne. Acum, în opinia primarului Resmeriță, este timpul ca și Spitalul propriu-zis să beneficieze de investiții pentru modernizare și dotare.  În acest sens, la inițiativa acestuia, autoritățile publice locale din municipiul Lupeni au aprobat în aceste zile un nou proiect de investiții pentru Spital, în valoare de 200 de miliarde de lei vechi. Banii urmează să fie utilizați, în primul rând, pentru reabilitarea și modernizarea, atât la interior cât și la exterior, a clădirii vechi a Spitalului Municipal. ”Vechiul corp al Spitalului din Lupeni, care are deja o vechime considerabilă, trebuia să intre într-un program firesc de reabilitare. Noi credem că și clădirea respectivă trebuie modernizată la standarde europene, trebuie igienizată, trebuie montate termopane la uși și ferestre, trebuie eficientizată din punct de vedere energetic, trebuie refăcut acoperișul, trebuie asigurate circuite medicale corespunzătoare noilor normative, așa cum trebuie asigurate și dotări corespunzătoare pentru acest important corp al Spitalului”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Un prim pas în această direcție a fost făcut deja prin accesarea unor fonduri de 200 de miliarde de lei vechi pentru noile investiții în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Lupeni. În perioada imediat următoare, proiectul urmează să fie scos la licitație, iar reprezentanții Primăriei speră ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp cu putință. În paralel, administrația locală de la Lupeni caută și alte soluții pentru a atrage noi finanțări pentru modernizarea infrastructurii de sănătate publică din municipiul Lupeni.