Se anunță distracție și adrenalină în Pasul Vâlcan, la festivalul sportiv ”Castelul din Carpați””

Home Stiri la zi Se anunță distracție și adrenalină în Pasul Vâlcan, la festivalul sportiv ”Castelul din Carpați””

O nouă ediție a festivalului sportiv ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vâlcan, cea de-a șaptea din istoria acestui eveniment, este deja pregătită pentru startul care se va da pe 15 septembrie 2019.

Eveniment organizat de autoritățile publice locale din municipiul Vulcan, împreună cu mai mulți promotori ai sportului din această localitate, festivalul ”Castelul din Carpați” își propune să promoveze nu doar numele proiectului de dezvoltare turistică a acestei zone implementat de autorități, ci mai ales să promoveze sportul, natura și un stil de viață sănătos în rândul membrilor comunității locale și, mai ales, al tinerilor.

Și în acest an, la festivalul sportiv ”Castelul din Carpați”, cei interesați se vor putea întrece la discipline sportive precum ciclism (mountain bike) sau atletism (cros montan). Probele de concurs sunt organizate pe diverse categorii de gen și vârstă, dar participanții trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Pentru competiția de ciclism, startul se va da pe data de 15 septembrie 2019, de la ora 10,00 în zona sensului giratoriu ”Dincă” din Vulcan, iar punctul de sosire este stabilit în fața Memorialului Eroilor din Primul Război Mondial (cota 1612) din Pasul Vâlcan. Pentru proba de alergare montană, startul se va da în aceeași zi de 15 septembrie 2019, de la ora 11,00 punctul de plecare fiind stabilit în zona statuii lui Mihai Viteazu din satul de vacanță, iar punctul de sosire după parcurgerea unui traseu exclusiv montan stabilit de organizatori, este stabilit la terasa Apres Ski de lângă stația de întoarcere a telegondolei de la Pasul Vâlcan.

Organizatorii au pregătit pentru participanții la acest eveniment sportiv de tradiție diplome și cupe, iar pentru cei clasați pe podium la fiecare categorie de concurs, se vor oferi și premii în bani.

Participarea la acest eveniment sportiv a tuturor celor interesați este gratuită (nu se percepe taxă de participare), iar înscrierile se pot face, începând cu data de 9 septembrie, la numerele de telefon 0723-331.654 (pentru cross montan), respectiv 0722-602.902 și 0726-921.928 (pentru mountain bike). Înscrierile se pot face însă și la fața locului, înainte de startul competițiilor.

Foto: Arhivă