Arcașii din Aninoasa, din nou pe podium la Campionatul Național

Home Stiri la zi Arcașii din Aninoasa, din nou pe podium la Campionatul Național
Arcașii din Aninoasa, din nou pe podium la Campionatul Național

Baza sportivă ”Anena” de la Aninoasa a fost, în perioada 5-8 septembrie 2019, gazda Campionatului Național de tir cu arcul pentru seniori și juniori. Peste 120 de sportivi de la 19 cluburi din întreaga țară și-au disputat titlurile de campioni la categoriile Olimpic, Compound și Barebow.

În fața țintelor au evoluat sportivi de la CS Șoimii de Mureș, CSO Retezatul Hațeg, CS Lamont Cluj, CS Citadel Artemis București, CSA Steaua București, CS besta București, CSM Suceava, CSM Iași, CS Redpoint Oradea, CS Saga Bacău, CSM Bacău, SCM Deva, CS O Aninoasa, SC Pretorienii Deva, CS Gloriosa București, CS Carpathian Archery Sibiu, CSS Unirea Iași, CS Aktiv București și CS Rădăuți. la competiția pe echipe, cei mai buni s-au dovedit a fi arcașii SCM Deva, aceștia fiind urmați în clasamentul competiției de sportivii de la CSA Steaua București și SCA Rădăuți.

Elevii antrenorului Viorel Habian au obținut, în același timp, rezultate excelente și la categoriile individuale, după cum urmează:

* La categoria olimpic:

  • Ghenadie Iepuri – Locul 2 la seniori;
  • Andreea Uritescu – Locul 2 la senioare;
  • Flavius Tănăsescu – Locul 2 la juniori;
  • Mario Tâmpu – Locul 3 la juniori;
  • Beatrice Miklos – Locul 1 la junioare;
  • Ghenadie Iepusi, Mario Tâmpu și Daniel Călin – Locul 1 la seniori, pe echipe;
  • Mario Tâmpu, Flaviu Tănăsescu și Denis Habian – Locul 1 la juniori, pe echipe;
  • Beatrice Miklos, Andreea Uritescu și Luminița Boroș – Locul 1 la senioare, pe echipe;
  • Beatrice Mikloș, Ioana Pușcă și Diana Hoca – Locul 2 la junioare, pe echipe;
  • Beatrice Miklos și Marius Tâmpu – Locul 2 la seniori, pe echipe mixte;
  • Beatrice Miklos și Marius Tâmpu – Locul 1 la juniori, pe echipe mixte;

* La categoria Compound:

  • Rădoi Alexandru – Locul 3;
  • Radu Rădoi, Alexandru Rădoi și Dacian Ranca – Locul 2 la seniori, pe echipe;

* La categoria Barebow:

  • Dacian Ranca – Locul 1 la seniori.

Premierea câștigătorilor acestei competiții a fost efectuată de Ion Pandele – secretarul Federației Române de Tir cu Arcul împreună cu Ioan David – Președintele SCO Aninoasa.

”După această competiție, mă declar mulțumit de rezultatele sportivilor de la secția de tir cu arcul din Aninoasa a SCM Deva, având în vedere cele 6 titluri de campioni naționali și 6 titluri de vicecampioni naționali, care încununează munca de un an de zile a sportivilor noștri. În același timp însă, am un gust amar pentru că puteam mai mult, dar am pierdut alte trei titluri de campioni naționali, unul chiar la limită, la săgeata de baraj. Dar, una peste alta, avem rezultate bune și nu pot decât să-i felicit pe sportivii noștri”, a declarat Viorel Habian, antrenorul arcașilor din Aninoasa.

Merită consemnat, totodată, faptul că la Campionatele Naționale de Tir cu Arcul de la Aninoasa au fost doborâte și două recorduri naționale. Unul punctat de sportiva din Valea Jiului Beatrice Miklos care a ”tras” cel mai mare punctaj al competiției, 651 de puncte la întrecerile de la categoria olimpic junioare și un altul prin echipa mixtă de juniori compound a CSS Unirea Iași.

Pentru arcașii aninoseni urmează acum o perioadă de pregătiri intense în vederea participării la Campionatele Naționale de Copii și Cadeți, precum și la Campionatul național de la categoria Field, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni, la Iași.