Elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani merg în stagiu de practică la Wuppertal, în Germania

Home Educație Elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani merg în stagiu de practică la Wuppertal, în Germania
Elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani merg în stagiu de practică la Wuppertal, în Germania

Șapte tineri de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani vor pleca la Wuppertal, în Germania, unde vor participa la un stagiu de pregătire practică cu durata de șapte săptămâni.

Potrivit directorului instituției de învățământ tehnologic de la Petroșani, prof. Camelia Paraschiv, acest lucru este posibil datorită unui proiect implementat de organizația ”JUNIOR-TALENTS” din orașul german Wuppertal, derulat în parteneriat cu mai multe școli din țări europene precum  România, Cehia, Estonia, Finlanda, Lituania, Rusia, Polonia și Slovacia. ”Proiectul dorește să ofere tinerilor din învățământul profesional șansa de a dobândi abilități de integrare într-un mediu nou, într-o echipă de lucru și în condiții reale de muncă, dar și obținerea unei experiențe profesionale și culturale pentru tineri”, spune prof. Camelia Paraschiv.

JUNIOR-TALENTS oferă tinerilor din țările participante un pachet de servicii complet care include, printre altele, întreaga etapă de organizare, plata deplasării, cazarea, transportul zilnic de la locul de cazare la locul de muncă, asigurările sociale și medicale corespunzătoare locului de muncă. În cele 7 săptămâni de practică europeană, cei 40 de elevi selectați din țările menționate vor efectua activități de servicii în beneficiul clienților pe care-i au angajatorii lor din Germania și/sau Belgia. Pentru elevii de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, care vor lucra în domeniul serviciilor auto în germania, angajatorul le va oferi, la finalul stagiului de pregătire, și o certificare specială cu privire la cele mai noi tehnologii în domeniul pneurilor și anvelopelor. De asemenea, important de menționat este faptul că tinerii vor fi remunerați în funcție de activitățile prestate, sumele nete care pot ajunge în portofelul acestora putând să ajungă și la 600 euro, lunar.

Din partea Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, elevii care vor pleca în acest inedit stagiu educațional de practică, sunt: Măntăluță Adrian și Blaga Cosmin (absolvenți ai învățământului profesional din acest an) împreună cu Ampoițan Ana-Maria, Cristea Marius, Negoi Adrian, Șchiopu Nicolae și Acasandrei Ionatan, în prezent elevi la învățământul profesional, calificarea mecanic –auto.