Informare privind participarea publică, pentru tinerii din județul Hunedoara

Home Stiri la zi Informare privind participarea publică, pentru tinerii din județul Hunedoara
Informare privind participarea publică, pentru tinerii din județul Hunedoara

Prima sesiune de training din cadrul Proiectului “Tinerii județului Hunedoara”, implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Județului Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a avut loc joi, 26 septembrie 2019,  la Vulcan. Aici, numeorși elevi ai Liceului Tehnologic “Mihai Viteazu” din Vulcan au învățat ce înseamnă participarea publică, care sunt instrumentele acesteia și cum pot contribui la întărirea democrației.

Tema, deși nouă pentru ei, le-a suscitat tinerilor interesul. De altfel, li s-a oferit și un argument pentru a rămâne în zonă, având posibilitatea de a-și identifica un rol pe care să îl joace în comunitatea locală și  să-și dezvolte o carieră.

Săptămâna viitoare, sesiunile de training din cadrul proiectului vor continua în instituțiile școlare din Municipiul Petroșani.

Proiectul “Tinerii județului Hunedoara” se dorește a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, prin dezvoltarea  unor competențe utile comunității.