5 milioane de lei de la CJH pentru apă în stațiunea Straja Lupeni

Home Administrație 5 milioane de lei de la CJH pentru apă în stațiunea Straja Lupeni

În ședința din data de 30 septembrie 2019, Consiliul Județean Hunedoara a adoptat hotărârea privind aprobarea documentației tehnico-economice, a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-financiari pentru proiectul ”Alimentare cu apă potabilă în stațiunea Straja Lupeni”.

Proiectul presupune pomparea apei potabile printr-o aducțiune cu cca. cinci stații de pompare intermediare, începând cu stația de Tratare a apei Braia până la rezervoarele existente de cca. 130 mc din zona schitului Straja, unde se va construi un rezervor nou pentru apă potabilă. Tot aici va fi amplasată și ultima stație de pompare SP 5 pentru a transporta apa potabilă și la rezervoarele existente 2 x 90 mc (amplasate la cota 1.470) la extremitatea sudică a complexului de cabane „Straja veche”. De asemenea, în vederea asigurării necesarului de apă potabilă pentru populația din zonă se impune construirea unui rezervor nou de cca. 500 mc, din care se va face distribuția apei potabile către consumatori. Rezervorul va fi dotat cu o mini-stație de clorinare care va asigura clorinarea apei fiind complet automatizată în acest sens.

„Proiectul a pornit în vară când, împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, cu primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, am văzut la fața locului ce se întâmplă. Împreună cu operatorul SC Apa Serv Valea Jiului SA am ajuns la concluzia că cel mai bine este ca apa să fie transportată de jos, din Lupeni către Straja. Nu va fi scoasă la licitație această lucrare pentru că va fi executată de operatorul de apă”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Potrivit principalilor indicatori tehnico-economici, valoarea totală a investiției, cu TVA este de 5.011.057,85 lei., urmând ca rețeaua de aducțiune să măsoare 4,18 km. Rețeaua de distribuție va avea 1,95 km și vor fi instalați 16 hidranți de stingere a incendiilor.

Entitatea responsabilă de implementarea proiectului este SC Apa Serv Valea Jiului SA, iar timpul de implementare estimat la 12 luni.

Reamintim că, în luna octombrie 2017, a fost finalizat și proiectul „Colector menajer în Stațiunea turistică Straja – Lupeni”, rețeaua de canalizare realizată având o lungime de 5.133 metri. Valoarea proiectului implementat de SC Apa Serv Valea Jiului SA a fost de 2.243.938,40 lei cu TVA.