Expoziție de kirigami semnată Zina Albulescu, la galeria de artă din Lupeni

Home Cultură Expoziție de kirigami semnată Zina Albulescu, la galeria de artă din Lupeni
Expoziție de kirigami semnată Zina Albulescu, la galeria de artă din Lupeni

La Galeria de Artă ”Iosif  Tellmann” din municipiul Lupeni a fost vernisată vineri, 4 octombrie 2019 o frumoasă expoziție de paper cutting art / kirigami, realizată de prof.înv. Zina Albulescu. Artista se află la cea de-a doua expoziţie personală de acest fel, dar a participat, de asemenea, la numeroase expoziţii colective ale artiștilor din Valea Jiului.

Cele peste 50 de lucrări şi felicitări ale expoziției persoanale de kirigami ale doamnei Zina Albulescu abordează teme foarte variate, de la flori, păsări, animale, portrete, peisaje, sărbători religioase, până la figuri geometrice. Lucrările găzduite în cadrul acestei expoziții, pot fi vizionate în continuare la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni.

În deschiderea vernisajului, cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria celei care a fost apreciata artistă și membră a Asociației Culturale ”Iosif Tellmann”, prof. Magdalena Simborean, trecută de curând în eternitate. La evenimentul de la Galeria de artă din Lupeni au participat numeroase cadre didactice, elevi, membrii ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, iubitori de artă.

Text și foto: Antoneta DUBAN