”Rapsodia Munților” răsună la Petrila

Home Cultură ”Rapsodia Munților” răsună la Petrila
”Rapsodia Munților” răsună la Petrila

Zeci de tineri interpreți de muzică populară, soliști instrumentali, grupuri vocale și ansambluri de dansuri folclorice se vor întrece la finalul acestei săptămâni la Petrila, în cadrul Festivalului național de folclor ”Rapsodia Munților”.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediție, este organizat de Asociația Culturală ”Rapsodia Munților” Petrila, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Petrila și va avea loc sâmbătă, 12 octombrie 2019, în sala de spectacol a Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila, cu începere de la ora 11,00.

Grație inimoșilor dascăli petrileni Ana și Iulian Doda, acest eveniment a devenit unul dintre cele mai apreciate festivaluri de acest gen din Valea Jiului, în care tineri cu vârsta cuprinsă între 7 și 20 de ani, pot face nu doar dovada talentului lor artistic, ci și o binemeritată reclamă folclorului autentic românesc. De altfel, după cum precizează prof. Iulian Doda, Festivalul-concurs ”Rapsodia Munților” de la Petrila își propune să descopere, să încurajeze și să promoveze tinerele talente din domeniul interpretării muzicii populare tradiționale românești, să promoveze frumusețea și autenticitatea cântecului, dansului și costumului popular românesc.

Anul acesta, grație efortului comun al instituțiilor care au subscris organizării acestui festival, precum și sprijinului primit din partea Asociației Rosa Multiflora din Petroșani, a consilierului județean Doinița Maria Bălănesc (din Petrila) și Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, pe lângă evoluția din festival a concurenților, spectatorii – a căror prezență la festival este permisă cu titlu gratuit – vor avea ocazia să urmărească și un recital folcloric extraordinar susținut să îndrăgitul rapsod popular hunedorean Ciprian Roman, împreună cu orchestra condusă de prof. Ionel Coza.