Tânărul artist vulcănean Sergiu Pârvulescu, ”ambasador cultural” la Deva

Home Cultură Tânărul artist vulcănean Sergiu Pârvulescu, ”ambasador cultural” la Deva
Tânărul artist vulcănean Sergiu Pârvulescu, ”ambasador cultural” la Deva

Sergiu Pârvulescu, deși tânăr, și-a câștigat deja statutul de a fi unul dintre cei mai talentați artiști ai genului folk din România, așa cum, după absolvirea gimnaziului în orașul său natal Vulcan, și-a câștigat un binemeritat loc pentru continuarea studiilor, la Liceul de Artă ”Sigismund Toduță” din Deva.

Dincolo de pregătirea sa didactică, Sergiu Pârvulescu continuă să cutreiere țara în lung și-n lat, răspunzând tuturor invitațiilor lansate de organizatori ai unor importante festivaluri de folk din țara noastră, unde prezența sa este apreciată de public, Festivalul ,,Adrian Păunescu”, Festivalul ,,Chira Chiralina” sau Festivalul Castanilor fiind doar câteva dintre acestea. Mai mult, la doar 15 ani, Sergiu are deja 21 de piese de muzică folk, creaţie proprie.

Zilele trecute, artistul vulcănean a fost oaspete al primarului municipiului Deva, Florin Oancea. Și-a adus cu el și chitara cu care, evident, a reușit să-l impresioneze pe edil. Acesta a apreciat gestulo tânărului artist și s-a declarat bucuros de această întrevedere. ”Sergiu mi-a mărturisit că iubeşte muzica încă de mic. El a îndrăgit în mod special chitara şi a început să cânte muzică folk şi să compună melodii. Mă bucur că l-am cunoscut personal şi sunt convins că Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă” are mulţi tineri talentaţi, asemenea lui Sergiu. Şi pentru că „Muzica este singurul grai pe care îl înţeleg toate popoarele”, îl consider pe Sergiu şi pe colegii lui, adevăraţi ambasadori ai comunităţii noastre. Avem nevoie de astfel de tineri! Voi susţine întotdeauna tânăra generaţie, valorile şi performanţa!”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Sergiu Pârvulescu și-a început cariera artistică cu mulți ani în urmă, fiind susținut de părinți, încurajat și îndrumat de un alt artist de excepție al Văii Jiului, prof. Ileana Berki.