Aparatul RMN de la spitalul din Deva, funcțional în câteva zile

Home Administrație Aparatul RMN de la spitalul din Deva, funcțional în câteva zile
Aparatul RMN de la spitalul din Deva, funcțional în câteva zile

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a anunțat marți că aparatul RMN achiziționat de Guvernul României pentru Spitalul Județean de Urgență din Deva, va fi funcțional în curând. „Județul Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență din Deva avea nevoie de acest aparat RMN. Consiliul județean Hunedoara a făcut toate demersurile pentru ca acesta să poată funcționa în cele mai bune condiții. Probele sunt pe ultima sută de metri și este o chestiune de zile până când aparatul va deveni funcțional”, a declarat Costel Avram.

Structura funcțională a spațiului în care va funcționa aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigații, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Prin realizarea acestei investiții, se crește semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigații de înaltă performanță.