Lucian Resmeriță: ”Vrem dezvoltarea turismului în Straja, dar nu cu construcții ilegale !”

Home Stiri la zi Lucian Resmeriță: ”Vrem dezvoltarea turismului în Straja, dar nu cu construcții ilegale !”
Lucian Resmeriță: ”Vrem dezvoltarea turismului în Straja, dar nu cu construcții ilegale !”

Dezvoltarea turismului în stațiunea turistică Straja și încurajarea investitorilor care doresc să dezvolte capacități de cazare și servicii turistice constituie un obiectiv principal al activităților derulate de Primăria municipiului Lupeni. În același timp însă, administrația publică locală de la Lupeni își dorește ca și cei care au astfel de inițiative să de realizeze în deplină concordanță cu respectarea prevederilor legale.

”Vrem dezvoltarea turismului în Straja, dar nu construcții legale !”, avertizează primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a informat că, zilele acestea, reprezentanți ai Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Lupeni, care au în responsabilitate supravegherea modului în care se realizează orice construcție în zona turistică Straja, au fost nevoiți să aplice o amendă de 50.000 de lei unui contravenient pentru realizarea unor construcții fără obținerea, în prealabil, a autorizației de construire. În plus, acestuia i s-a pus în vedere demolarea construcțiilor ilegale și readucerea terenului la starea inițială.

”Primăria municipiului Lupeni îi încurajează pe toți aceia care doresc că aducă plusvaloare zonei turistice Straja, prin investițiile pe care le fac. Dar, în același timp, îi avertizez şi pe această cale pe toţi cei care doresc să construiască în staţiunea Straja, că au obligația de a face acest lucru, cu o singură condiție: să respecte Legea !”, a mai precizat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.