Provocarea lui Toma Coconea: Întrecerea cu telescaunul din Parâng

Home Stiri la zi Provocarea lui Toma Coconea: Întrecerea cu telescaunul din Parâng
Provocarea lui Toma Coconea: Întrecerea cu telescaunul din Parâng

Alergare pe o distanță de 2,5 km, cu o diferență de nivel de 615 m, într-un interval de timp mai mic de 25 de minute. Aceasta este provocarea pe care apreciatul sportiv Toma Coconea o lansează, pentru al treilea an consecutiv, alergătorilor montani din România, pentru o nouă ediție a competiției ”Outrun the lift” din masivul Parâng.

Performața nu este la îndemâna oricui, drept dovadă că în primele 3 ediții doar 7 sportivi au reușit să se încadreze în limitele impuse, cel mai bun timp (20:26) aparținându-i lui Gyorgy Szabolcs Istvan, care a reușit să stabilească acest record la ediția din 2018. Prin urmare, competiția este destinată celor mai buni alergători montani din România, care sunt invitați să-și depășească limitele, înfruntând ascensiunea telescaunului stațiunii Parâng de la cota 1.070 la 1.685.

Chiar și așa, competiția este deschisă tuturor sportivilor de peste 18 ani, profesioniști sau amatori,  celor care vor să participe la aceasta, existând însă, din rațiuni organizatorice, și un număr limită de participanți, stabilit la 250 de persoane. Taxa de participare este de 119 lei (TVA inclus). Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile onlione, la adresa de internet: http://bit.ly/2P7dZWa 

Startul ”Outrun the lift” Parâng 2019 se dă pe 16 noiembrie, de la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului în grupe de câte 25 de persoane, concomitent cu telescaunul.

Pentru acest eveniment, organizatorii au pregătit și premii pe măsură, după cum urmează:
* Masculin: Locul 1 – 1.500 lei, Locul 2 – 1.000 lei, Locul 3 – 500 lei;
* Feminin: Locul 1 – 1.500 lei, Locul 2 – 1.000 lei, Locul 3 – 500 lei
Bonus: cei care reușesc să ajungă înaintea telescaunului la finiș vor primi un premiu suplimentar în valoare de 500 lei.