Jandarmii patrulează călare în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei

Home Stiri la zi Jandarmii patrulează călare în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei
Jandarmii patrulează călare în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei

Bia și Lucila, sunt cei doi cai ai Jandarmeriei hunedorene, care îi vor însoți pe jandarmi în misiunile de patriulare de la Sarmizegetuza Regia. Noii camarazi ai jandarmilor hunedoreni de la Postul de Jandarmi Montan Costeşti pot fi întâlniți și admirați în misiunile zilnice, pe cărările fostei capitale a statului dac.

Bia și Lucila, caii de serviciu și-au început misiunea alături de conductorii lor, luni 21 septembrie, după un stagiu de pregătire la o unitate cu tradiție în Jandarmeria Călare.

În opinia jandarmilor, prezenţa acestora în zona cetăţilor dacice aduce un plus de eficienţă misiunilor încredinţate, având posibilitatea de a interveni şi în zone unde accesul este greoi sau nu se poate realiza cu alte mijloace de transport. În plus, pentru echipajul de jandarmi din Munții Orăștiei, întâlnirea cu Bia și Lucila este o desăvârșire a sentimentelor față de animale, ținând cont de faptul că aceștia au și acasă cai.

Conexiunea între caii de serviciu și conductorii lor se îmbunătățește prin grija pe care aceștia din urmă le-o poartă zilnic.