”Toamnă în suflet de copil”, o nouă expoziție de artă plastică la galeria de artă din Lupeni

Home Cultură ”Toamnă în suflet de copil”, o nouă expoziție de artă plastică la galeria de artă din Lupeni
”Toamnă în suflet de copil”, o nouă expoziție de artă plastică la galeria de artă din Lupeni

Galeria de Artă ,,Iosif Tellmann’’ din municipiul Lupeni găzduieşte, în această perioadă, o nouă expoziție de artă plastiucă. De data aceasta, expoziția desfășurată sub genericul ,,Toamnă în suflet de copil’’, îi are ca protagoniști pe elevii de la Clubul Copiilor Petrila-Filiala Vulcan, al căror coordonator este prof. Teodosie Cuciuc, apreciat artist plastic al Văii Jiului.

Nu mai puțin de 137 de lucrări realizate pe lemn, sticlă, pânză sau hârtie, ori sculptate în piatră sau ipsos, dar și lucrări modelate în lut, au fost expuse pe simezele generoasei galerii de artă din municipiul Lupeni. Lucrările, purtând semnătura copilor care frecventează grupa de pictură- desen a Clubului Copiilor, abordează teme variate de la pomi, frunze, flori, portrete, abstract până la arta tradiţională.

Profesorul coordonator Teodosie Cuciuc spune că aceste lucrări sunt rodul muncii elevilor de la cercul de artă plastică după prima lună de la începerea cursurilor. ”Copiii au pus mult suflet și îndemânare, pe fiecare desen se vede individualitatea și personalitatea fiecăruia dintre ei, niciun desen nu seamănă cu altul, fiecare frunză sau copac exprimă viziunea, sensibilitatea, sufletul și gândirea acelui copil” a spus la vernisajul expoziției, profesorul Teodosie Cuciuc.

Vernisajul expoziției ”Toamna în suflet de copil” a avut loc sâmbătă, 26 octombrie 2019, în prezența unui numeros public. Au fost prezenți profesori, părinți și mulți copii fericiți. Dacă aveți drum zilele acestea în Lupeni, sau sunteți localnici, vă invităm să vedeți această frumoasă expoziție.

Text și foto: Antoneta DUBAN