UE alocă 25 de milioane de euro în 2020 pentru călătoriile tinerilor în spațiul european

Home Politică UE alocă 25 de milioane de euro în 2020 pentru călătoriile tinerilor în spațiul european
UE alocă 25 de milioane de euro în 2020 pentru călătoriile tinerilor în spațiul european

Inițiativa eurodeputatului Siegfried Mureșan privind finanțarea călătoriilor cu trenul în statele Uniunii Europene pentru tinerii în vârstă de 18 ani se bucură de continuitate și în anul 2020. În acest scop, potrivit europarlamentarului PPE, Uniunea Europeană a aprobat un buget de 25 de milioane de euro prin intermediul Programului „DiscoverEU”.

Grație acestui program european, tinerii care au împlinit 18 ani pot călători gratuit cu trenul în Europa. Peste 2000 de tineri din România au beneficiat deja de acest inedit program european. ”Am inclus Programul „DiscoverEU” în premieră în Bugetul UE din anul 2018, cu o alocare inițială de 12 milioane de euro. De atunci și până acum, aproape 2.000 de tineri din România și 50.000 de tineri din toată Uniunea Europeană au călătorit gratuit prin „DiscoverEU”.
Este un proiect care are mare succes în rândul tinerilor de 18 ani fiindcă le oferă șansa de a descoperi diversitatea Europei și bogăția sa culturală. Tocmai de aceea am cerut și am obținut prelungirea programului și în anul 2020”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„DiscoverEU” este momentan un program-pilot, dar obiectivul inițiatorului său este ca, de la an la an,acesta să ofere cât mai multor tineri europeni șansa de a descoperi cultura și istoria continentului nostru. Tocmai de aceea, Comisia Europeană a propus ca, începând cu 2021, „DiscoverEU” să devină un program permanent al UE, pe modelul Programului „Erasmus”.