ADR VEST / Turneu de prezentare al proiectelor Regio-POR în județul Hunedoara

Home Economie ADR VEST / Turneu de prezentare al proiectelor Regio-POR în județul Hunedoara
ADR VEST / Turneu de prezentare al proiectelor Regio-POR în județul Hunedoara

Consecventă mesajului Regio – ”Călătoria continuă !”, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a deschis seria turneelor de prezentare a proiectelor implementate cu fonduri europene, pe programele Regio și POR, destinate jurnaliștilor din presa regională, în județul Hunedoara. Evenimentul a avut loc miercuri, 30 octombrie și a cuprins 4 obiective de investiții europene implementate la Orăștie, Călan și Hunedoara.

Proiectele vizitate în cadrul turului destinat reprezentanților mass-media au fost:

  • „Amenajarea de spații verzi publice cu acces nelimitat în zona urbană degradată „Stadion Mecanica” din municipiul Orăștie, județul Hunedoara”;
  • „Îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2 în sectorul rezidențial, orașul Călan, județul Hunedoara”;
  • „Dotarea cu echipamente pentru activități de testare și analize tehnice în vederea îmbunătățirii competitivității microîntreprinderii GEOLOGIC SITE SRL în localitatea Călan, județul Hunedoara”;
  • „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara”.

Potrivit reprezentanților ADR Vest Timișoara, în județul Hunedoara sunt contractate, în prezent, nu mai puțin de 172 de proiecte finanțate prin Regio-POR 2014-2020, proiecte aflate în diverse stadii de implementare. Alina Strugariu, specialist în Relații Publice al ADR Vest spune însă că încă multe alte proiecte sunt în evaluare, cu șanse foarte mari de a se adăuga la lista proiectelor finanțate în cadrul acestui program.

Avem peste 500 de proiecte în implementare în Regiunea Vest, prin Regio-POR 2014-2020, 172 au fost contractate până acum în județul Hunedoara, vor urma și altele. Unele au fost deja finalizate, altele sunt în stadiul incipient, ne dorim să le vedem pe toate cât mai repede puse în practică, pentru ca locuitorii din regiune să simtă beneficiile Și este important să punctăm faptul că Regiunea Vest a depășit alocarea stabilită, de 642,51 milioane de euro, la nivel de contractare, valoarea nerambursabilă a celor 517 proiecte contractate până în prezent este de 719,40 milioane euro”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Grupul de presă Exclusiv se numără printre companiile de media care au răspuns apelului lansat de ADR Vest de a participa la acest prim turneu de prezentare a proiectelor europene din regiunea Vest, drept pentru care, vom reveni, în zilele următoare, cu reportaje ample de la fiecare din obiectivele vizitate.