Minerii de la ”Închideri” lansează un ”Strigăt de român adresat politicienilor de pretutindeni”

Home Stiri la zi Minerii de la ”Închideri” lansează un ”Strigăt de român adresat politicienilor de pretutindeni”

Aflați într-o situație fără precedent, cu riscul de a rămâne fără locurile de muncă și, mai grav, fără nici un fel de măsuri de protecție socială compensatorie, minerii de la cele două exploatări de cărbune ale Societății Naționale pentru Închideri de Mine care-și vor înceta definitiv activitatea de producție la 31 decembrie 2019, au fost puși în situația de a se autobloca în subteran în semn de protest față de nepăsarea instituțiilor statului și a decidenților politici față de situația lor.

În plus, astăzi, prin intermediul liderului Sindicatului Huila, Laszlo Domokos, minerii de la EH Paroșeni și EH Uricani au lansat și o scrisoare deschisă, ce se dorește a fi un adevărat ”Strigăt de român adresat politicienilor de pretutindeni”. Vă prezentăm conținutul integral al acestui demers al minerilor protestatari din Valea Jiului.

”Noi, cei care am mai rămas „vii’’ dintre  primii MINERI NEVIABILI declaraţi în Valea Jiului, vă rugăm respectuos să ne acordaţi ultima şansă de a mai fi băgaţi în seamă.

Pentru noi activitatea trebuie să se încheie în data de  31 decembrie 2019. Nu puteţi spune că noi am cerut aşa ceva. Dumneavoastră aţi hotărât pentru noi.

Suntem aproape 300 (e adevărat, nu foarte mulţi) dar suntem şi noi ROMÂNI DE PRETUTINDENI, cu familii şi cu rude pretutindeni.

Protestăm din adâncuri, unde este doar întuneric. Aici nu există decât o singură CULOARE. Toţi suntem la fel. 

Vă cerem doar atât:

TRATAȚI-NE CA ȘI CUM AM FI EGALI CELORLALȚI ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

TRATAȚI-NE CA ȘI CUM AȚI FI O SINGURĂ CULOARE!

TRATAȚI-NE FĂRĂ DISCRIMINARE!

Nu suntem altcineva decât am spus la început – noi, minerii de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului”