Programul de activități Petroșani-Varpalota pentru 2020 va fi elaborat la Petroșani

Home Administrație Programul de activități Petroșani-Varpalota pentru 2020 va fi elaborat la Petroșani
Programul de activități Petroșani-Varpalota pentru 2020 va fi elaborat la Petroșani

Comisiile comune ale Consiliilor locale din municipiul Petroșani și orașul Varpalota din Ungaria se vor reuni la finalul acestui an, pentru a elabora împreună programul de activități comune al comunităților din cele două localități înfrățite. Potrivit unei decizii adoptate de cele două autorități locale, anul acesta misiunea de a găzdui ședința de lucru a celor două comisii revine municipalității din Petroșani.

În acest sens, Consiliul local l municipiului Petroșani a aprobat, în ședința de la finalul lunii octombrie, o hotărâre prin care a fost stabilit programul de lucru al celor două comisii, iar pentru buna desfășurare a lucrărilor acestora a fost alocată suma de 5500 de lei de la bugetul local.

”Pentru că anul acesta este rândul nostru să găzduit ședința de lucru a Comisiilor de elaborare a programului comun Petroșani-Varpalota pentru anul 2020, o delegație a Consiliului local din orașul înfrățit ungar va fi prezentă, în perioada următoare, la Petroșani. Împreună, vom purta discuții asupra propunerilor de colaborare pe diverse teme de interes public, precum educație, cultură, sport, turism etc., activități pe care ni le propunem să le desfășurăm împreună anul viitor. Cu argumentul succesului de care s-a bucurat această relație de parteneriat în ultimii 20 de ani, ne dorim continuarea lor pe aceleași coordonate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Programul activităților comune dintre comunitățile locale din Petroșani și Varpalota, elaborat de comisia mixtă ce se va reuni la Petroșani, urmează să fie aprobat în plenul Consiliilor locale ale celor două orașe înfrățite.