Topul firmelor hunedorene din 2019, prezentat de Camera de Comerț și Industrie la ”Galei Excelenței în Afaceri” la

Home Economie Topul firmelor hunedorene din 2019, prezentat de Camera de Comerț și Industrie la ”Galei Excelenței în Afaceri” la
Topul firmelor hunedorene din 2019, prezentat de Camera de Comerț și Industrie la ”Galei Excelenței în Afaceri”  la

O nouă ediție a ”Galei Excelenței în Afaceri” va aduce în atenție Topul Firmelor din județul Hunedoara din anul 21019, în cadrul unui eveniment tradițional organizat de Camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara, care va avea loc în data de 22 noiembrie 2019, ora 18, la Lake Balroom Domeniile Streiului.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an promovează economia circulară sub titlul ”VERDE LA AFACERI!” și este realizată cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara. Proiectul își propune să coaguleze și să dezvolte comunitatea tuturor actorilor care vor să aibă o activitate responsabilă pentru județul Hunedoara, având nucleu principal mediul de afaceri local. În acest context, vor fi recunoscute și premiate proiecte de succes ale unor reprezentanți ai comunității locale, atât din mediul de afaceri, cât și din societatea civilă, care contribuie la crearea un mediu curat, nepoluat.

La eveniment sunt așteptați să participe peste 200 de invitați – reprezentanți ai celor mai performante companii, ai mediului politico-administrativ, social şi mass-mediei locale.

Clasamentul firmelor premiate este realizat pe baza rezultatelor financiare ale fiecărei firme pe anul 2018, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor. Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 10.770 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate conform metodologiei 3.115 de firme, 1.060 dintre acestea fiind clasate în top pe primele 3 locuri.

Firmele premiate la Topul județean participă la alcătuirea clasamentului național, din care în acest an, 19 firme din județul Hunedoara sunt situate pe prima poziție. Acestea sunt: ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS PRODUCTION ROMANIA S.R.L., AVIS 3000 SA, BIVARIA GRUP SRL, CART MET PLAST SRL, CERURIM S.R.L., CHARPATIAN EXPLORATION S.R.L., DAD PAJISTI S.R.L., DENNIS SOUND SRL, EDOROM METAL SRL, INGECO SRL, LAUKAR CARBON S.R.L., PACEHANA PIESE TURNATE S.R.L., RERAT HELVETIA COMPANY S.R.L., ROM LEATHER SOFAS SRL, SARMISMOB SA, SOCIETATEA NATIONALA DE ÎNCHIDERI MINE VALEA JIULUI S.A., TAMEDA SRL, TEHNOFOR STAR SRL, VEST WEEK – END COM SRL.

Festivitatea de premiere va fi urmată de un dineu festiv și un recital extraordinar de pop opera susținut de membri grupului vocal AD LIBITUM VOICES din Cluj Napoca, colaboratori activi ai Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, dar si ai altor institutii artistice din tara, finaliști ai concursului X-Factor 2017 si invitati speciali ai Galei finale Eurovision 2018.