La Universitatea din Petroșani și-a deschis porțile Centrul Internațional Academic UPET

Home Educație La Universitatea din Petroșani și-a deschis porțile Centrul Internațional Academic UPET
La Universitatea din Petroșani și-a deschis porțile Centrul Internațional Academic UPET

Începând din aceste zile, Universitatea din Petroșani se înscrie în rândul universităților europene în cadrul cărora funcționează un Centru Internațional Academic, destinat relațiilor cu studenții de peste hotare și cu universități partenere din întreaga lume. Acesta a fost inaugurat marți, 123 noiembrie, în prezența rectorului Universității din Petroșani – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, a șefului Departamentului Relații Internaționale-Erasmus+ al UPET – lector.univ.dr. Oana Răvaș, a președintelui Senatului Universitar – conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu, dar și a numeroși membri ai comunității academice din cadrul Universității din Petroșani.

Noul Centru Internațional ”UPETIntPass” va funcționa la etajul 3 al corpului administrativ al Universității din Petroșani, iar activitatea acestuia va fi coordonată de șeful Departamentului ERASMUS+, lector.univ.dr. Oana Răvaș. Aceasta spune că la Universitatea din Petroșani se simțea nevoia deschiderii unui astfel de centru, în condițiile în care numai în ultimii doi ani, atât interesul studenților și al profesorilor din cadrul celor trei facultăți componente pentru programele de tip Erasmus+, dar și numărul de studenți străini care vin să învețe la Petroșani și al cadrelor didactice universitare care derulează schimburi de experiență cu cei de la Petroșani este într-o creștere continuă. ”Pentru că avem din ce în ce mai multe schimburi de experiență universitară, atât în ceea ce privește studenții participanți la programele Erasmus+, cât și cadre universitare din întreaga lume care vin la noi, aveam nevoie de un spațiu în care să putem derula exclusiv acest tip de întâlniri dar și de diverse activități cu aceștia. Din fericire, a apărut această oportunitate de a realiza acest Centru Internațional printr-un proiect al Fondului de Dezvoltare Instituționale (FDI) la care am aplicat și am obținut finanțarea necesară”, spune Oana Răvaș.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.,dr.ing. Radu Sorin arată, la rândul său, că acest proiect este unul de foarte mare importanță pentru instituția academică din Valea Jiului, având în vedere pașii importanți făcuți de aceasta în ceea ce privește internaționalizarea activităților academice. ”Universitatea din Petroșani se integrează din ce în ce mai bine în cadrul elementelor de internaționalizare academică, iar statisticile în domeniu ne plasau încă de acum 3 ani pe locul 9 între universitățile românești cu preocupări privind internaționalizarea activităților specifice. Noi căutăm să promovăm Universitatea din Petroșani prin proiectele europene de tipul Erasmus+ care se bucură de succes deosebit atât în rândul studenților noștri, cât și a cadrelor didactice, dar și prin diverse proiecte de cercetare europene, prin schimburile de studenți și de cadre universitare cu instituții partenere din Uniunea Europeană dar și din numeroase țări ale lumii. Aș mai adăuga aici numărul din ce în ce mai mare de studenți străini care vin să studieze la noi și multe alte motive care ne-au determinat să găsim soluții pentru amenajarea și deschiderea unui spațiu destinat exclusiv acestui tip de activitate și interacțiunii cu partenerii noștri străini și vreau să-i felicit pe colegii mei care au aplicat pentru finanțarea acestui proiect, într-un program al Ministerului Educației, prin care am reușit să configurăm acest elegant spațiu destinat Centrului Academic Internațional de la Universitatea din Petroșani”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.