Parapeți de delimitare a benzilor de circulație, soluție pentru eliminarea accidentelor din zona Dărănești

Home Administrație Parapeți de delimitare a benzilor de circulație, soluție pentru eliminarea accidentelor din zona Dărănești
Parapeți de delimitare a benzilor de circulație, soluție pentru eliminarea accidentelor din zona Dărănești

Potrivit statisticilor, una dintre zonele în care s-au produs cele mai multe și cele mai grave accidente de circulație de pe raza municipiului Petroșani este zona Dărănești. Numai în acest an, pe DN 66 (E79), în această zonă, s-au produs două accidente extrem de grave, după ce două autoturisme au derapat și s-au prăbușit sub podul peste Jiul de Est.

Autoritățile locale din municipiului Petroșani au studiat împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere măsurile potențiale care pot fi luate pentru reducerea sau chiar eliminarea accidentelor pe acest tronson de drum. Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, o soluție care este deja luată în calcul este instalarea de parapeți despărțitori din beton, pe mijlocul drumului. ”Vom monta, în perioada următoare, parapeți din beton, pe o lungime de circa 30-40 de metri, în zona podului de la Dărănești, iar măsura sperăm că va elimina riscul accidentelor de tipul celor care au avut loc acolo înm acest an”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Tot în acest an, Primăria Petroșani a reușit, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, să realizeze și un sens giratoriu în zona Dărănești, la intersecția DN 66 cu principalul drum de acces spre orașul Petrila, unde, de asemenea, ai avut loc până acum, numeroase accidente de circulație.