Senatorul Cristian Resmeriță despre realitățile și perspectivele politice ale PSD pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, în Valea Jiului

Home Politică Senatorul Cristian Resmeriță despre realitățile și perspectivele politice ale PSD pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, în Valea Jiului
Senatorul Cristian Resmeriță despre realitățile și perspectivele politice ale PSD pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, în Valea Jiului

Într-o analiză profundă a rezultatelor obținute de Partidul Social Democrat, după finalizarea primului tur al alegerilor prezidențiale, Valea Jiului se prezintă ca fiind lider național în opțiunile votanților pentru candidatul social-democrat. Dezvăluirea a fost făcută de către președintele executiv al Organizației PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, cel care a coordonat campania electorală în zona Văii Jiului. ”Peste tot în Valea Jiului, PSD a câștigat cu un scor foarte bun primul tur al alegerilor prezidențiale. Pot să vă spun chiar că, într-un clasament național, ne situăm nu doar pe locuri fruntașe ca zonă, ci am reușit să ne clasăm pe locul I atât în ceea ce privește municipiile din România, cât și orașele din țară care au adus cel mai bun procent electoral pentru candidatul PSD”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a arătat că rezultatul celor peste 45% din voturile cetățenilor din Lupeni, situează Organizația PSD Lupeni ca fiind lider al topului național pro-PSD, după alegerile de duminica trecută. Similar, Organizația PSD de la Aninoasa deține supremația în topul orașelor din România cu vot majoritar pro-PSD, cu peste 49% din opțiunile de vot date la primul tur al alegerilor din 10 noiembrie.

Senatorul Cristian Resmeriță apreciază că aceste rezultate bune și foarte bune ale organizațiilor PSD din Valea Jiului sunt și un rezultat al muncii din campania electorală, dar și rezultatul unor ani întregi de acțiuni politice și administrative derulate în folosul cetățenilor din această regiune a țării. ”Le mulțumesc, în primul rând tuturor celor care ne-au dat votul lor de încredere și la aceste alegeri. Le mulțumesc, în același timp, liderilor organizațiilor locale, primarilor, viceprimarilor, consilierilor locali și județeni și tuturor celor care s-au implicat în derularea campaniei electorale pentru turul I al alegerilor prezidențiale. Am obținut aceste rezultate datorită muncii de echipă care caracterizează activitatea noastră politică la nivel local”, a declarat Cristian Resmeriță.

În opinia senatorului social-democrat, rezultatele bune și foarte bune obținute de candidatul PSD la votul din 10 noiembrie, sunt și rodul unei munci îndelungate și a unei guvernări eficiente, în care oamenii au văzut că pe lângă investițiile publice derulate la nivelul tuturor orașelor și municipiilor din Valea Jiului, care au fost susținute de guvernarea social-democrată, atunci când li s-au promis pensii mai mari oamenii au primit pensii mai mari, când li s-au promis salarii mai bune au primit salarii mai bune, atunci când li s-a spus că minele Lupeni și Lonea nu trebuiesc închise au văzut că acestea își continuă activitatea ș.a.m.d. ”În opinia noastră, asta înseamnă normalitate: să răspunzi așteptărilor oamenilor și să faci în așa fel încât aceștia să aibă o viață mai bună în orașul lor, în județul lor, în țara lor. Asta am încercat noi să facem, iar felul în care au perceput oamenii din Valea Jiului activitatea noastră se vede și se va vedea la vot”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Cu argumentul rezultatelor din primul tur, dar și cu alte câteva atuuri considerabile, liderul social-democrat din Valea Jiului apreciază că după turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, care va avea loc duminică, 24 noiembrie, scorul electoral al candidatului PSD în Valea Jiului va fi unul și mai categoric. ”Eu am convingerea că vom obține rezultate și mai bune după al doilea tur al alegerilor prezidențiale la nivelul Văii Jiului. În acest sens, pe lângă alianța cu cetățenii, am avut deja și voi avea în continuare un dialog cu mai mulți lideri politic locali, cu care vom face alianțe politice la nivel local pentru susținerea candidatului nostru. Veți vedea, în zilele următoare, cum lideri ai diverselor organizații politice locale își vor anunța susținerea pentru doamna Dăncilă. Eu cred că în activitatea politică, nu distrugerea adversarului – așa cum propune domnul Iohannis distrugerea PSD-ului, ci dialogul, negocierea, chiar confruntarea politică sunt parte esențială a jocului democratic și acționez ca atare. Ați văzut, zilele trecute, că 3 din 4 consilieri ai celei mai mari organizații PRM din România și-au anunțat susținerea față de proiectele primarului PSD din municipiul Lupeni, riscând chiar să-și piardă mandatul de consilier local. Iar în zilele următoare alți lideri locali vor veni înspre Viorica Dăncilă și înspre proiectele mele și ale PSD-ului”, arată senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta mai crede că, așa cum oamenii vor să vadă ce face un primar pentru dezvoltarea orașului pe care-l conduce, tot așa românii vor să audă de la candidații pentru Președinție ce vor să facă pentru România. Iar în fața unei astfel de modalități de campanie electorală, în opinia senatorului Cristian Resmeriță, nu trebuie să mire pe nimeni faptul că, în Valea Jiului cel puțin, discursul Vioricăi Dăncilă este preferat de alegători tăcerii și lipsei de mesaj a candidatului PNL.