La Lupeni a început reabilitarea clădirii fostei policlinici stomatologice

Home Administrație La Lupeni a început reabilitarea clădirii fostei policlinici stomatologice
La Lupeni a început reabilitarea clădirii fostei policlinici stomatologice

Reabilitarea și refuncționalizarea unora dintre clădirile istorice din centrul vechi al municipiului Lupeni este una din provocările care au stat la baza administrației locale de la Lupeni, în ultimii ani După exemplul de succes al refuncționalizării Palatului Cultural ”Minerul”, o altă clădire de patrimoniu de pe raza localității are șansa de a fi renovată și redată unor activități sociale. Este vorba despre clădirea fostei policlinici stomatologice, clădire situată în vecinătatea Bisericii romano-catolice din Lupeni.

Această clădire, cu o vechime de mai bine de un secol, a intrat în reabilitare, urmând ca aici să fie deschis anul viitor un centru comunitar integrat. Lucrările au început chiar în aceste zile, iar pentru modernizarea și refuncționalizarea acestei clădiri emblematice, municipalitatea din Lupeni are la dispoziție aproape 400.000 de lei din fonduri europene nerambursabile. Banii au fost obținuți prin proiectul integrat ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia !” implementate în municipiul Lupeni prin intermediul Programului Operaional Capital Uman (POCU)

”Am început, în aceste zile, reabilitarea fostei stomatologii din centrul vechi al municipiului Lupeni, una din clădirile istorice cu o valoare arhitecturală pe care ne-am propus să o salvăm și să o readucem la viață. Cu banii pe care am reușit să-i obținem pentru acest proiect de investiții, vom reface acoperișul acestei clădiri, tencuiala și izolația atât la exterior, cât și la interior. Vor mai fi de asemenea executate o serie de lucrări privind amenajarea spațiilor interioare, astfel încât la finalul lucrăriulor aici să poată funcționa un centru comunitar integrat, în care vor avea loc o serie de activități sociale, medicale, culturale ș.a.”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.